Nyhed

Nye navne til Tønder Festival 2018

GAFFA.dk – Alt om musik

Tønder Festival har i dag annonceret flere navne til næste års festival og tilbyder en solid række internationale og danske artister, blandt andre The Bros Landreth og Annika Aakjær.

Billetsalget er allerede i gang til Tønder Festival 2018, der vil afvikles i dagene 23.-26. august. Ud over de allerede annoncerede kunstnere The Secret Sisters, William Crighton, Skerryvore, Michael Falch og Dét Band, Cóig og 3Hattrio, kan Tønder Festival 2018 tilbyde følgende nye navne.

LÆS OGSÅ: Interview med chef for Tønder Festival


Annika Aakjær (DK)

Danskeren er en alsidig kunstner, der både som skuespiller og sangskriver har slået sit navn fast. Hendes første album, Lille Filantrop fra 2008, udløste gode anmeldelser, adskillige prisnomineringer og en hæderspris. Med sit seneste album Lykkens Gang tager Annika Aakjær nye skridt fra singer-songwriter med folk- og rock-instrumentering til et mere elektronisk synth-pop-udtryk. Ikke mindst er der høj standard i teksterne.


The Bros Landreth / Joey Landreth (CAN)

Canadierne gæstede Tønder for to år siden og er nu tilbage med deres americana, blues og rootsrock. Hvis man har en svaghed for John Hiatt, Allman Brothers Band, Little Feat og Bonnie Raitt, er der meget at hente hos The Bros. Landreth. De udgav debutalbummet Let It Lie i 2015, som udløste en Juno Award (Canada) for Roots & Traditional Album of the Year. Ved siden af bandet har forsanger og guitarist Joey Landreth en solokarriere i gang som sangskriver og ikke mindst særdeles ferm slideguitarist. Han udgav soloalbummet Whiskey i 2016 og vil give en solokoncert ud over koncerten med hele bandet.


Sharon Shannon (IRL)

Irske Sharon Shannon har gæstet Tønder Festival flere gange og er kendt som en glimrende akkordeon-spiller og violinist. I 1989 kom hun med i gruppen The Waterboys, og i 1991 udgav hun soloalbummet ”Sharon Shannon”. Et album, der endte med at blive det bedst sælgende album med traditionel irsk musik udgivet i Irland. Hendes seneste album Sacred Earth (2017) er produceret af Justin Adams og bevæger sig i et crossover-univers mellem musik fra Afrika, Mellemøsten og Irland.

Michael McGoldrick, John McCusker & John Doyle (SCO/IRL/UK)

De tre verdensstjerner har været med til at definere den nutidige irske og skotske folkemusikk. Uillean piper og fløjtespiller Michael McGoldrick var blandt andet med til at starte Flook og har spillet med Lúnasa. Violinist John McCusker har turneret med Bob Dylan og Mark Knopler og arbejdet med blandt andre Paolo Nutini, Heidi Talbot, Kate Rusby og Battlefield Band. John Doyle var sammen med Seamus Egan og Karan Casey kernen i irsk-amerikanske Solas. Hans stærke rytmiske guitarspil har kunnet høres med en lang række prominente navne som for eksempel Kate Rusby, Eileen Ivers og Linda Thompson. Han har desuden turneret med Joan Baez i flere år.

Ìmar (SCO, IRL)

Fem særdeles kompetence musikere fra Skotland og Irland giver et frisk bud på især den irske traditionsmusik. Alle fem medlemmer er aktive i en række bands, og adskillige af dem har gæstet Tønder op til flere gange. Gruppen kan sole sig i gode anmeldelser, og hver især og via de sammenhænge, de i øvrigt spiller i, kan de mønstre en lang række priser såsom BBC Young Folk Award og flere All-Britain og All-Ireland titler. Ìmar er opstået helt naturligt, for som bodhránspiller Adam Brown siger, ”har det bare fungeret, siden vi første gang satte os ned og spillede sammen”.

Vishtén (CAN)

Trioen har i mere end ti år stået for en unik blanding af traditionelle sange og instrumentalnumre med afsæt i den keltiske arv og den fransktalende kultur i det østlige Canada. Visthén er et højt respekteret band på den internationale folkscene og repræsenterer en rig musikalsk tradition, som de også er med til at forny med inspiration fra rocken og nyere indiefolk-strømninger. Seneste album er Terre Rouge fra 2015.

ANNONCE