Nyhed

Naturvidenskabs-festivalen Bloom klar med musik-program

GAFFA.dk - alt om musik

Naturvidenskab og musik mødes i Søndermarken

Mange festivaler prøver at tænke i nye retninger. Med debatprogrammer på Roskilde og opstarten af Heartland Festival synes skellet mellem musik og samtaler at blive stadig mindre. Nu er det så også tilfældet for den nystartede naturvidenskabelige festival Bloom, der finder sted for anden gang og supplerer sin samtale-orienterede line-up med musikalske indspark. 

Festivalen, som bliver afholdt i Søndermarken i København, byder på forskere, filosoffer, kunstnere og tænkere, som publikum kan opleve på de otte scener. Og så er der også musik.


Flere af koncerterne tæller værker, som er komponeret direkte til Bloom. Blandt andet kan man nævne Anders Hjernøs "Rørende", som handler om bakterier og menneskekroppen. Louise Alenius' "The Rite of Nothing" vil sammen med operasolister og koret Korage, der blandt andet tæller Pernille Rosendahl, Josephine Philip (Darkness Falls) og Sharin Foo (The Raveonettes) også indtage festivalen ad flere omgange. 

Komponisten August Rosenbaum vil spille soundtracket til sommeren på sit klaver på Sound-scenen. Ligeledes kan man finde Mellemblond, der med fem Steppeulve-nomineringer og tre studiealbum i ryggen også har et godt ry på den danske musikscene med deres verden af indiepop og melankoli. Sidst, man hørte fra gruppen var for tre år siden, hvor "Fra et sted" blev velmodtaget i den danske presse, men på festivalen vil Kristoffer Munck Mortensen og co. også spille nyt materiale fra et kommende album.

Læs også: Mellemblond – Fra et Sted (anmeldelse)


Med fokus på samtale-programmet er det dog også værd at nævne, at programmet i år blandt andre tæller Nationalmuseets direktør Rane Willerslev, forfatter Carsten Jensen, den britiske genetikprofessor og forfatter Tim Spector og den franske astrofysiker og forfatter Jean-Pierre Luminet

Festivallen løber af stablen den 26. og 27. maj. 

Lyt til Mellemblonds "Et Øje" her:

ANNONCE