Nyhed

The Breeders giver endnu en dansk koncert

GAFFA – Alt om musik

De er allerede annonceret til årets Tinderbox Festival, men The Breeders med den tidligere Pixies-bassist, Kim Deal, i front kommer også forbi VoxHall i Aarhus til efteråret, hvor de giver koncert 11. november.

Den tidligere Pixies-bassist Kim Deal har siden 1989 stået i front som sanger og guitarist i bandet The Breeders, der albumdebuterede i 1990 og i 1993 fik et gennembrud med singlen ”Cannonball”. Sangen står som en af de mest markante fra 90'ernes alternative rock-bølge, og albummet, den stammer fra, ”Last Splash”, har solgt over en million eksemplarer og betragtes i dag som en indie-klassiker.

LÆS OGSÅ: SEKS NYE NAVNE TIL TINDERBOX


Kim Deals tvillingesøster, Kelley Deal, er også en del af The Breeders som guitarist og korsanger, og sammen med bandets øvrige to medlemmer væltede søstrene Store Vega i oktober, hvor GAFFA gav fem stjerner under overskriften ”Gigantisk garagerock”. Læs hele anmeldelsen her. Den 2. marts udgav The Breeders deres femte album og deres første i hele ti år, All Nerve, som fik fem stjerner og følgende ord med på vejen af GAFFAs Finn P.Madsen:

”På All Nerve synes bandet vitalt reetableret. Nerverne er vendt på vrangen, og der spilles nærmest telepatetisk og med en god dosis coolness. Sammenspillet mellem de to Deal-søstre er hæsblæsende og splintrende på ”Wait in the Car” og ”Howl at The Summit”, mens Josephine Wiggs markerer sig eftertrykkeligt på ”Metagoth” og ”Walking With a Killer”. (…) ”All Nerve” er fra asken til ilden. En ren oprejsning fra et band, der ellers var dømt ude.”

LÆS OGSÅ: FRA ASKEN TIL ILDEN THE BREEDERS ER SOM GENFØDTE


I løbet af The Breeders' 29 år lange karriere har der været adskillige musikere inde over projektet, men alle dage har Kim Deal været omdrejningspunktet, og her i 2018 omgiver hun sig med Kelley Deal, Josephine Wiggs og Jim MacPherson, hvoraf Wiggs on/off har været med siden starten i 1989 og de to øvrige næsten uafbrudt siden 1992.

 

ANNONCE