Nyhed

Seks nye navne til Tinderbox

GAFFA.dk – alt om musik

Sidste år lancerede Tinderbox-festivalen i Odense en scene, der gav plads til nye talenter som Chinah, Gilli og Saveus samt de tre vindere af musikkonkurrencen Tinderbox Band Battle, der blev arrangeret i samarbejde med de lokale spillesteder Kansas City, Musikhuset Posten og Studenterhuset. Den åbne scene erstattes nu med en teltscene med plads til 1.500 gæster, der vil kunne opleve en blanding af kendte internationale navne og nye danske talenter i intime rammer. Her er de første seks navne til den nye scene:

Den tidligere Pixies-bassist Kim Deal har siden 1989 stået i front som sanger og guitarist i bandet The Breeders, der albumdebuterede i 1990 og i 1993 fik et gennembrud med singlen ”Cannonball”. Sangen står som en af de mest markante fra 90'ernes alternative rock-bølge, og albummet, den stammer fra, ”Last Splash”, har solgt over en million eksemplarer og betragtes i dag som en indie-klassiker. Kim Deals tvillingesøster, Kelley Deal, er også en del af The Breeders som guitarist og korsanger, og sammen med bandets øvrige to medlemmer væltede søstrene Store Vega i oktober, hvor GAFFA gav fem stjerner under overskriften ”Gigantisk garagerock”. Læs hele anmeldelsen her. 2. marts vil The Breeders udgive deres femte album og deres første i hele ti år, All Nerve.

The Breeders spiller fredag 29. juni på Tinderbox 2018


Det tog omkring 15 år, fra sangeren og sangskriveren Jamie Lawson lagde sine første sange ud på nettet, til han – efter tre album på små selskaber – blev den første musiker, som kunne underskrive en kontrakt med Ed Sheerans pladeselskab Gingerbread Man Records. Det skete i 2015, hvor Lawson var 39 år gammel. Aftalen var dog ventetiden værd, og siden da har Lawson haft et stort hit med singlen ”Wasn’t Expecting That” og albummet ”Jamie Lawson”, der gik nummer et på hitlisten i hjemlandet England. Senest har sangskriveren så i 2017 udsendt albummet ”Happy Accidents”, men trods den store succes har den talentfulde sanger været en sjælden gæst på de danske scener. Det bliver der dog lavet om på nu, hvor han melder sig klar til Tinderbox.

Jamie Lawson spiller lørdag 30. juni på Tinderbox 2018

Den danske elektropoptrio Off Bloom var indtil for halvandet år siden et stort set ubeskrevet blad på den danske musikscene. Gruppen fik dog en flyvende start, da de fik lov at holde verdenspremiere på debutsinglen ”Love To Hate It” til P3 Guld i 2016. Efter deres optræden blev singlen P3’s Uundgåelige, og flere hitsingler, indtil videre to ep'er og en del koncerter herhjemme såvel som på engelske festivaler som Glastonbury, Reading og Leeds samt en European Border Breakers Award for godt salg i Europa uden for hjemlandet fulgte.


Off Bloom spiller fredag 29. juni på Tinderbox 2018

IAMJJ er en ung mand på 24 år, men stemmen er mørk og moden, og teksterne kredser om emner som at tvivle, at angre, facader og død. IAMJJ udgav i 2016 en selvbetitlet debut-ep på fem numre. I januar 2017 var han med i GAFFAs artikel "De bliver store i 2017", og samme måned optrådte han til P6 Beat Rocker Koncerthuset. I juni 2017 spillede han på NorthSide, og i september udsolgte han sin første koncert på Ideal Bar i København. Han har netop udsendt singlen "Homer", og 23. marts udgiver han sit debutalbum, Bloody Future.

IAMJJ spiller torsdag 28. juni på Tinderbox 2018


Velvet Volume har allerede opnået meget. I 2015 spillede de til Kronprinsparrets Priser og GAFFA-Prisen, i 2016 var det P6 Beat Rocker Koncerthuset, et udsolgt Pumpehuset og NorthSide, der fik besøg af dem, og i 2017 gjaldt det så udgivelsen af debutalbummet Look Look Look!, som fik fem stjerner af GAFFA, og en Danmarksturné, der blandt andet førte dem til Vega og VoxHall.

Velvet Volume spiller lørdag 30. juni på Tinderbox 2018

Bisse har gjort sig bredt bemærket med sine ordrige og ærlige tekster, originale musik, karismatiske sceneoptræden og sin høje produktivitet. Han fik sit store gennembrud med sit femte album på blot to år, “Højlandet” fra 2016. Albummet fik fremragende anmeldelser, flere priser, masser af P6 Beat-afspilninger og blev i 2017 blev fulgt op af endnu et velmodtaget album, “19.06.87”.

Bisse spiller lørdag 30. juni på Tinderbox 2018

Med de seks nye navne til Tinderbox samt tilføjelsen af Iggy Pop i sidste uge er der nu i alt 23 navne på programmet, og der kommer flere navne til i løbet af denne uge. Programmet til Tinderbox 2018 er lige nu som følger:

Alanis Morissette – Alex Vargas – Bisse – C.V. Jørgensen – Carpark North – Depeche Mode – Dizzy Mizz Lizzy – French Montana – IAMJJ – Iggy Pop – Jamie Lawson – Julian Jordan – Lucas & Steve – Matoma – Nik & Jay – Off Bloom – Pegboard Nerds – Prophets of Rage – Skunk Anansie – The Breeders – Tiësto – Velvet Volume – Wiz Khalifa

Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 28.-30. juni.

Varm op med The Breeders-klassikeren "Cannonball":

ANNONCE