Nyhed

Heartland klar med syv nye navne

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

Heartland Festival kan i dag offentliggøre syv internationale artister til næste års musikprogram. Det drejer sig om Damon Albarns albumaktuelle supergruppe The Good, the Bad & the Queen, den britisk-franske sangerinde og skuespiller Charlotte Gainsbourg, indierockgrupperne elbow og Interpol, countrylegenden Kris Kristofferson & The Strangers, jazzsaxofonisten Kamasi Washington og Detroit-rapperen Danny Brown. Heartland 2019 finder sted fra torsdag den 30. maj til lørdag den 1. juni 2019 ved Egeskov Slot. 

Musikprogrammet for Heartland 2019 begynder at tage form, og i dag kan festivalen afsløre yderligere syv af de navne, man kan opleve ved Egeskov Slot næste sommer.

The Good, the Bad & the Queen


Det er 11 år siden, at The Good, the Bad & the Queen udsendte deres første album, men nu er de tilbage med nyt materiale, albummet Merrie Land, som man kan opleve live for første gang i Danmark på Heartland 2019. The Good, the Bad & the Queen er en decideret supergruppe, som består af Gorillaz- og Blur-frontmand Damon Albarn, forhenværende The Verve-guitarist Simon Tong, bassisten fra The Clash, Paul Simonon og den nigerianske trommeslager Tony Allen, der i en årrække spillede sammen med afrobeat-ikonet Fela Kuti. Gruppen har tidligere kun spillet i Danmark én gang, ved uddelingen af Kronprinsparrets Priser i Operaen i 2007.

LÆS OGSÅ: Velspillet og vedkommende

Charlotte Gainsbourg


Fransk-britiske Charlotte Gainsbourg er både sangerinde og skuespiller og kendt fra blandt andet flere Lars von Trier-film, herunder Antichrist. Som musiker dyrker hun melankolsk elektropop, og hendes seneste album, Rest fra 2017, fik fremragende anmeldelser. Gainsbourg spillede på årets Roskilde Festival og giver 13. december en forlængst udsolgt koncert i Store Vega, men kommer altså tilbage til Danmark til sommer.

LÆS OGSÅ: Dansabel sorgbearbejdelse fra den franske muse

elbow


Manchesterbandet elbow debuterede i 2001 og brød for alvor igennem i 2008 med det Mercury Prize-vindende album The Seldom Seen Kid. Bandets lyd er en umiskendeligt britisk og melankolsk, poetisk rock med referencer til både byfæller som Joy Division og The Smiths og mere storladne navne som Radiohead, Genesis og Talk Talk. Gruppen har ikke givet dansk koncert siden Falconer Salen i 2011, så de er længe ventet.

LÆS OGSÅ: Knivskarpt og intenst

Interpol

Interpol er et af de navne, der definerede New Yorks indiescene i start-00’erne med en postpunk-inspireret lyd, der trækker tråde til stilskabere som Joy Division. Sammen med bands som byfællerne The Strokes var de stærkt medvirkende til, at rocken vendte tilbage til både radio og hitlister. Gruppen sjette album, Marauder, udkom i august, og de er hyppige gæster i Danmark og spillede både på årets Roskilde Festival og i Tap1 i november. 

LÆS OGSÅ: Skarp guitar, skarpt lys, ulden vokal

Kris Kristofferson & The Strangers

Legendariske Kris Kristofferson er en af verdens mest ikoniske countrysangere og sangskrivere, og i øvrigt også skuespiller. Han fik Johnny Cash til at indspille sin sang "Saturday Mornin' Comin' Down" efter at have landet en helikopter i Cashs have i 1965, udgav sit første album tilbage i 1970, og hans seneste album, The Cedar Creek Sessions fra 2016, blev nomineret til en Grammy for bedste americana-album. Han har tre gange modtaget Grammyer i forskellige country-kategorier. I 2014 modtog han en Lifetime Achievement (sammen med bl.a. The Beatles) og blev ved samme lejlighed indlemmet i Grammyens Hall of Fame. Kristofferson, der i dag er 82 år, har i de senere år givet adskillige danske koncerter som solokunstner, men når han optræder på Heartland 2019, bliver det sammen med det afdøde countryikon Merle Haggards band, The Strangers.

LÆS OGSÅ: Storslået og intim seance med den legendariske texaner  

Kamasi Washington

Sammen med sin tidligere bandkammerat Thundercat er saxofonisten Kamasi Washington en af de absolutte bannerførere for en kreativ revival af jazzen. Kamasi Washington har indspillet med så forskellige navne som rapperen Kendrick Lamar, beatkreatøren Flying Lotus, fusionsjazzmusikeren Stanley Clarke og indierockerne Broken Bells. Han optrådte på årets Haven Festival.

LÆS OGSÅ: Generøst og grandiost udspil

Danny Brown

Detroit-rapperen Danny Brown er kendt for sin lyse, næsten skingre rap og sine syrede og sjove historier om damer og stoffer. Efter et kort medlemskab af 50 Cents crew G-Unit i 2010 har Danny Brown etableret sig som solist, blandt andet sammen med kollegaen Black Milk, og med gæsteoptrædener på posthume udgivelser med den feterede producer J-Dilla. Danny Browns seneste album, Atrocity Exhibition, udkom i 2016 på engelske Warp Records, der blandt andre også huser Flying Lotus, Aphex Twin og Brian Eno.

LÆS OGSÅ: Grusomme mig

Flere navne de kommende måneder

Dermed har Heartland offentliggjort de første 14 navne på næste års musikprogram med hovednavne som Solange og The Smashing Pumpkins. De kommende måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne fra hele verden inden for Music, Art, Talks og Food. De vil alle kunne opleves på Heartland 2019, der finder sted fra torsdag den 30. maj til lørdag den 1. juni 2019.

ANNONCE