Nyhed

Gratis jazz på Balders Plads med Howe Gelb, Kira Skov og mange flere

GAFFA.dk – alt om musik

CPH Jazzfestival præsenterer et gratis musikpogram på Balders Plads, Nørrebro med 32 koncerter i løbet af ugen. 

Balders Plads er den mest populære og største udendørs jazzscene på Copenhagen Jazzfestival, som tilbyder en række gratis koncerter under festivalen. 

Spørger man Tue Lund-Christensen, hvad ambitionen på Balders Plads er, svarer han prompte: ”Jazz på Balders Plads er et kulturopdragende projekt. Det lyder måske arrogant, at jeg siger det sådan, men jeg kan se, at det er det, det er. Min ambition har været at få folk til at høre noget andet end det, de er vant til – noget andet end de konventionelle navne på de konventionelle scener. Og dén ambition er jeg lykkedes med. Vores musikprogram er blevet målrettet så almindelige mennesker kan være med. Vi har fået musikken ud af koncertsalene og ud på gaden, hvor nye publikummer kommer til.”

Han fortsætter: ”Det kulturopdragende handler om at genetabere jazzens placering i det større udbud. Jeg skal selvfølgelig sælge noget øl, for at få det hele til at løbe rundt, men kunderne skal jeg tiltrække via musik af høj kvalitet. Derfor arrangerer jeg koncerter med musikere, der kan deres kram – dygtige bands, dygtige håndværkere, dygtige sangskrivere. Og da publikum før har oplevet, at kvaliteten er i orden, kommer de igen. Egentlig er det enkelt. Du skal som arrangør bare sikre dig, at musikken er god, at der er god mad, god kaffe, god logistik. Så får du et publikum, der kommer igen år efter år. De stoler på, at de vil få en god oplevelse igen.”

En lang række af jazzmusikere vil optræde under årets Copenhagen Jazzfestival på udendørscene på Nørrebro. Blandt andet vil Howe GelbKira Skov og Gustaf Ljunggren optræde mandag den 9. juli kl. 17.30 optræde på Balders Plads. Senere på aftenen vil Pligten Kalder give koncert kl. 20 under den åbne himmel. Trioen er bestående af Johan Olsen, Torben Steno og Peter Jessen. 

Amerikanske Judith Hill, som tidligere har været korsanger for blandt andet Michael Jackson og Stevie Wonder, optræder både fredag den 13. juli kl.20 og om lørdagen kl.22.30. 

LÆS OGSÅ: Pligten Kalder – Vanvidsprojekt fra Vesterbro

Den canadiske jazzsangerinde Melissa Stylianou vil torsdag (den 12. juli) kl.17.30 stå på scenen. I 2014 udgav hun albummet No Regrets, et album som GAFFAs anmelder Ivan Rod uddelte fem ud af seks stjerner til.

LÆS OGSÅ: Melissa Stylianou: No Regrets

Øvrige artister på Balders Plads lyder blandt andet på følgende: Guinga ft. Ensembe Midtvest, Ida Nielsen, THATAM, Marc O'Reilley, Mescheiya Lake & Dizzy Birds, The Brooks, Clara Valente, Dreamers Circus, Kathrine Windfeld Big Band ft. George Garzone, Trypical Cumbia, Athletic Progession, Thorbjørn Risager & The Black Tornado, Wonderbrazz og Ms Melizza and her sould Knights

Se det fulde program og koncert-tider lige her


ANNONCE