Nyhed

Slayer giver dansk afskedskoncert

GAFFA.dk – alt om musik

Det legendariske amerikanske thrash metal-band Slayer giver dansk afskedskoncert i Royal Arena 3. december med Lamb of God, Anthrax og Obituary som "special guests".

Gruppen oplyste i januar, at de i år vil drage på afskedsturné, og nu er der så sat tid og sted på deres sidste danske koncert. Pudsigt nok ligger Royal Arena på Hannemanns Allé, en vej, der dermed næsten deler navn med Slayers nu afdøde guitarist og medgrundlægger Jeff Hanneman. Vejen er opkaldt efter ingeniør Johan Georg Hannemann, grundlæggeren af det rådgivende ingeniørfirma Rambøll.

Slayer blev dannet i 1981 i Californien af rytmeguitaristen Kerry King og lead-guitarist Jeff Hanneman. De var i 80'erne stilskabere indenfor den hurtige og brutale thrash metal-metal og var med til at definere genren med milepæl-albummet Reign In Blood fra 1986. Gruppen kendes som en af "The big four" inden for thrash metal, hvor de tre andre er Metallica, Megadeth og Anthrax. Deres tekster om menneskehedens skyggesider, såsom nazisme, terrorisme og folkedrab, har ofte vakt kontroverser.

Bandets seneste studiealbum er Repentless fra 2015, deres 12. studiealbum og det første uden Jeff Hanneman, der døde i 2013 af alkoholrelateret leversvigt, og også uden trommeslager Dave Lombardo, der forlod gruppen samme år grundet økonomiske uoverensstemmelser. 


Kerry King og vokalist og bassist Tom Araya, de to tilbageværende oprindelige medlemmer, har siden 2013 udvidet gruppen med guitaristen Gary Holt (Exodus) og trommeslager Paul Bostaph, som spillede med Slayer fra 1992 til 2001.

LÆS OGSÅ: Slayer-interview i 2015: Hannemans død førte os tættere på hinanden

Slayer har givet talrige koncerter i Danmark, senest på Copenhell 2017. Her uddelte GAFFAs anmelder Morten Johnsen fem stjerner under overskriften "Sønderrivende Slayer slagtede Copenhell". Læs hele anmeldelsen her.


Slayer har gennem årene givet næsten 3.000 koncerter i hele verden og modtaget talrige priser, deriblandt to Grammyer.

Billetsalget begynder onsdag 16. maj kl. 09.00

ANNONCE