Nyhed

Badesøen Festival offentliggør de første navne

GAFFA.dk – alt om musik

Badesøen Festival finder sted for anden gang lørdag den 25. august i Albertslund, og nu er de første navne offentliggjort.

Svenske Anna von Hausswolff (billedet) – som netop i dag udgiver sit fjerde album Dead Magic – spiller på årets festival, og det samme gør et helt nyt samarbejde mellem det unge band Sjæl I Flammer fra kollektivet Vellness Plader og veteranen Kasper Winding, hvis 1987-hit med Lars Muhl gruppen er opkaldt efter.

Badesøen Festival fandt sted for første gang i juli sidste år og bød på alt fra intime pop-up-koncerter med Jens Lekman til regulære rockkoncerter fra navne som The Savage Rose og svenske Dungen. Alt sammen rundt om bassinet i badelandet i Albertslund, ja, nogle gange i det. Bag festivalen står internetradioen The Lake og spillestedet Forbrændingen.


LÆS OGSÅ: Se de flotteste billeder fra Badesøen Festival

The Lake Radio, som sammensætter musikprogrammet, har et stort ønske om at gøre det eksperimenterende folkeligt og samtidigt eksperimentere med folkeligheden, og det viser festivalens første offentliggørelser, der som nævnt byder på den eksperimenterende svenske sangerinde og sangskriver Anna von Hausswolff – ofte sammenlignet med Kate Bush, dog mere mørk og dyster – og et velkendt dansk navn som Kasper Winding, i samarbejde med det unge popband Sjæl i Flammer.

Se videoen til Anna von Hausswolffs aktuelle single "The Mysterious Vanishing of Electra" – artiklen fortsætter under videoen.

Det nye samarbejde mellem Sjæl I Flammer og Kasper Winding er skabt på initiativ af Badesøen Festival, og de vil i ugen op til festivalen mødes og øve på spillestedet Forbrændingen for at skabe den særlige koncert. Anders Winkler fra Sjæl I Flammer fortæller om det kommende samarbejde:


"Kasper har været grænsesøgende i meget af sin musik, og jeg kan forestille mig, at det bliver en meget lærerig proces, der godt kunne gå hen og blive meget inspirerende for begge parter. Det, at en så stor dansk kunstner er villig til at forny sig selv med en lille gruppe som os, siger en masse om hans evige nysgerrighed efter, hvad der kunne komme til at ske. Jeg synes, det er stort efter så mange år i gamet stadigt at have lyst til at prøve noget helt nyt. Jeg vil virkelig ønske, at jeg har det mindset, når jeg bliver lige så erfaren."


ANNONCE