Nyhed

Bedst lige nu - 16 stærke sange til weekenden

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Fredag er altid garant for en masse ny musik, og i dag er absolut ingen undtagelse. Vi har samlet de 15 bedste tracks, der alle er forholdsvis friske fra fad, så du kan nyde ny musik i weekenden.

Tina Dickow: Devil’s door

Med dagens udgivelse af “Devil’s Door” har vi fået endnu et sneakpeak på det kommende album Fastland, der rammer gaden den 28. september i år – et album, hvor Dickow tilsyneladende bevæger sig væk fra den melankoli, der tidligere omsluttede hendes stil. Foruden små teaser-klip på Facebook i bedste DIY-stil har singlerne “Adam’s House” og “Fancy” givet os en forsmag på, hvad vi kan forvente af det, der bliver Dickows niende studiealbum.


Muse: The Dark Side

Det engelske rockband er på trapperne med det nye album Simulation Theory, der udkommer til november, og nu er den britiske trio klar med endnu et eksempel på, hvad vi har i vente. På bedste Muse-manér er der dømt synthesizer og falset for alle pengene på gruppens nye rockede nummer.

Tom Walker: Angels


Som den helt nye stjerne på musik-himlen skinner skotske Tom Walker især igennem med sin nye single “Angels”. Over det velproducerede nummer går Walkers dybe røst rent ind, og nummeret er endnu et eksempel på den unge singer-songwriters genremæssige legesyghed.

Paul McCartney: Hunt You Down

Hvis du vil skyde weekenden i gang med en gammel kending, hvorfor så ikke vælge Paul McCartney, der i dag er på gaden med albummet Egypt Station? Med en mere end 50 år lang karriere bag sig har den 76-årige legende atter formået af forny sig uden at miste den karakteristiske stil, vi alle kender så godt. “Hunt You Down” fører lytteren gennem en spændende komposition af flere stemningsskift.


LÆS OGSÅ: Spotify afslører: Her er sommerens største hit!

Tim Schou: Run Run Run Run Run

Den boheme-inspirerede danske popsnedker er tilbage med endnu et resultat af sin frie livsstil som verdensomspændt couchsurfer. Det glade elektropop-nummer er med sit fængende omkvæd og tekst en sikker ørehænger, der kan sættes på til enhver lejlighed.

Per Vers: Deja Vu

Som et nyt udspil fra sit nye konceptalbum Knust Kunst står den rutinerede rapper fra Gram nu klar med det nye nummer "Deja Vu", der ligesom resten af albummet er samplet over en gammel dansk sang. I det givne nummer er det nummeret “Raggaviolin” fra Frederik Moth, der er kommet igennem Per Vers’ samplingsmaskiner og har fået et nyt udtryk fyldt med keys og en tung stortromme, der giver det dynamiske nummer et varieret udtryk.  

Logic: Everybody Dies

Hip-hop-nummeret med den noget dystre titel er sidste skud på stammen fra den amerikanske rapper inden albummet Young Sinatra 4 rammer gaden den 28. september i år. Logic viser endnu engang flair for at levere en insisterende lyrik over et solidt beat.

MØ: Way Down

Det er nu fire år siden den fynske sangerindes debutalbum No Mythologies to Follow udkom, der blev opfulgt sidste år med ep’en When I Was Young. Nu er hun klar med sit andet fuldlængde-album Forever Neverland, der er sat til at ramme gaden den 19. oktober. Som en opfølger til den ledende Diplo-producerede ”Sun In Our Eyes” er den primitive ”Way Down” et typisk popfantastisk MØ-hit med tropiske undertoner, der leder tankerne mod indianske stammesange med plads til flamboyant mavedans.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Anbefalinger til weekendens koncerter

Pede B: Manga

Som hiphoppens trekronede MC Fightnight-vinder står Pede B som en af den danske hiphop-scenes største oldboys. Nu er han klar med det tredje album i Over Askeskyen-serien, hvor ”Manga” med sine autotunede hiphop-vokaler kontrasterer til Pedes mere oldschool-røst. Som vanligt sidder DJ Noize i producerstolen vel gæstet med en af de gode gamle fra Pede B-holdet, Adam Sampler.

Folkeklubben: Men ikke endnu en vinter

Efter knap to års ventetid har den folkefestlige trio annonceret landingen af deres nye album 26. oktober. ”Men ikke endnu en vinter” er Folkeklubbens første udspil fra denne fjerde plade. Denne blev indspillet under en sommer, der synes at fortsætte i det uendelige og med en vished i baghovedet om vinterens snarlige mørke og kulde. Ligesom mørket er en uafvendelig del af livet. Det poetiske dansksprogede rockunivers med klare hilsner til 70’ernes scene er med denne single, der også citerer C.V. Jørgensens 2002-sang "Endnu en vinter", ikke til at komme uden om. Bandet er i samme ombæring klar med deres fulde tourplan for forårets turné.

Seinabo Sey: Never Get Used To

Soul-pop-sangerinden har med stor inspiration fra Beyoncé og senest en tur til Afrika genfundet sig selv med en tydeligt velfunderet selvtillid. Dette har med al sin tydelighed drejet den svensk-gambiske sangerinde i en ny og spændende musikalsk retning, som hun markerer med sit nye album med den sigende titel I’m A Dream. ”Never Get Used To” er en hjerteskærende, poppet homage til hendes bortgangne far.

Lukas Graham: Love Someone

Grahams nye, lettilgængelige single er længe ventet efter gruppens seneste udgivelse, Lukas Graham (Blue Album) tilbage i 2015. Sangen er den første single fra deres kommende album Lukas Graham 3 (The Purple Album), der er annonceret til udgivelse den 26. oktober. Med den sødladne kærlighedsballade ”Love Someone” har Lukas Graham forsøgt at indfange noget universelt af stor kaliber – en særlig dedikation til det at være far og den særegne kærlighed forældre imellem. Sangen er også filmatiseret som musikvideo på aller mest romantiske vis. It’s only love!

LÆS OGSÅ: Hør Lukas Grahams nye kærlighedsballade – og se videoen

Jeremy Zucker: Comethru

På dette sjælefulde popnummer kan man ikke høre, at det kun er en 21-årig ung musiker, der står bag. Med en selvsikker levering fremsætter Jeremy Zucker et minimalistisk feel-good-nummer, der ellers synes at signalere erfaring og en dyb indsigt i at komponere en fængende popsang. Et glad nummer, man uden tvivl kan varme sig med på selv den mest regnfulde efterårsdag.

Aksglæde: PromilleRomantikken

Det er ikke utænkeligt, at en tur på dansegulvet i aften vil akkompagneres af den nye single fra det fynske popspir. Bag den poppede produktion og små-nasale vokal gemmer sig en ærlig lyrisk fortælling om de kontrastfulde følelser, en beruselse kan frembringe. Flere af Aksglædes numre har fået masser af spilletid i radioen, heraf “Lille Taarbæktøs” og “Fantomfølelser”. Det bliver spændende at se, om seneste skud på stammen opnår samme interesse.

Elle King: Good thing Gone

Genrer som country, soul, rock og blues smelter smukt og gnidningsfrit sammen i det nye nummer fra den amerikanske singer-songwriter, der i 2015 debuterede med albummet Love Stuff. King har sin helt egen charmerende klang, der sommetider bliver så hæs, at den næsten helt forsvinder. “Good thing Gone” finder af og til vejen til et mere kraftfuldt sted i hendes stemme understøttet af et soulet kor.

Jessie Reyez: Fxxx Being Friends

Jessie Reyez skruer atter op for attituden i dette solide r&b-nummer med et kontinuerligt beat og synth-tema. Med sin karakteristisk stemme leverer den canadiske sangerinde et relaterbart nummer for alle, der har erfaring med on/off forhold.

ANNONCE