Nyhed

Iggy Pop og Tom Waits på rollelisten i Jim Jarmuschs zombiefilm

GAFFA – alt om musik

Det er en interessant stjernespækket besætning, instruktøren har sammensat til sin kommende film

Filminstruktør og musiker Jim Jarmusch har efterhånden kastet sig over lidt af hvert inden for filmverdenen. Lige fra psykedeliske westerns (Dead Man) over punk-dokumentarer (Gimme Danger) og til sorte poetiske road-film (Down By Law). Nu er det offentliggjort, at hans næste projekt bliver en zombiefilm ved navn The Dead Don’t Die.

Ifølge NME får filmen præmiere den 14. juni, og rollelisten er besat af en række prominente rock-, rap- og filmstjerner i form af Iggy Pop, RZA, Tom Waits, Bill Murray, Selena Gomez, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Sturgill Simpson, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Sara Driver og Carol Kane.


LÆS OGSÅ: Stort interview med 70 års fødselaren Iggy Pop: – Jeg tror ikke, rockmusikken nogensinde kommer tilbage

Jarmusch fik sit gennembrud i 1983 med Stranger Than Paradise, og siden har han etableret en kultstatus inden for det uafhængige amerikanske filmskabermiljø. I løbet af sin karriere har Jarmusch samarbejdet med et væld af højtprofilerede musikere, hvoraf flere også optræder i The Dead Don’t Die.

Iggy Pop havde en birolle som medlem af en røverbande i Dead Man, Tom Waits var én af hovedrollerne i Down By Law, og filmen Coffee and Cigarettes fra 2003 indeholder en finurlig scene, hvori Iggy og Waits har en lettere akavet samtale på en kaffebar. Filmen har også en sekvens, der viser RZA og GZA fra Wu-Tang Clan sidde og snakke med en rygende og hostende Bill Murray. RZA optrådte desuden i 1999-filmen Ghost Dog: The Way of the Samurai, som han også lavede musik til.


Det er sjældent kedeligt, når Jarmuschs kyndige og cool hænder tager fat i et nyt filmprojekt, og at se disse navne i konteksten af en zombiefilm lyder bestemt som noget, der er mest ét kig værd.

LÆS OGSÅ: Gutterdämmerung – et storslået filmisk trip

ANNONCE