Nyhed

Royal Metal Fest klar med første navne

GAFFA.dk – alt om musik

For 13. gang løber Royal Metal Fest af stablen i Aarhus, og i dag annonceres de første tre navne. Der er svensk, bornholmsk og skanderborgensisk på menuen. 

Når foreningen Metal Royale åbner dørene for metalhoveder på spillestederne Radar, VoxHall og Atlas i Aarhus den 17. og 18. april næste år, bliver det for 13. gang i alt. Foreningen har varslet, at der over de to dage vil kunne opleves godt og vel 25 bands, og de har i dag annonceret de første tre. 

Svenske Soilwork (billedet) har eksisteret i over 20 år, og kan med sine 11 albumudgivelser bedst betegnes som vaskeægte veteraner inden for den melodiske dødsmetal-genre. Senest heraf er Verkligheten, som udkom i januar, og hvor vi finder dansk islæt bag trommerne i form af Bastian Thusgaard, som overtog tjansen fra Dirk Verbeuren i 2016. 


Orm fra Bornholm har på de fire år, de har eksisteret, ret gnidningsfrit manifesteret sig som noget af det ypperste vi finder herhjemme, når det kommer til metal. Gruppen gør en dyd ud af at historiefortælle i deres sange, og det med omdrejningspunkt i deres nordiske hjemstavn. På deres nyeste udgivelse Ir, eksempelvis, tager vokalist-duoen Theis W. Poulsen og Simon S. Andersen fat i naturens rolle i menneskets søgen efter meningsdannelse og refleksion. Vi kvitterede med fem ud af seks stjerner. Orm kunne desuden opleves ved sidste års Copenhell og blev samme år nomineret til GAFFA-Prisen for Årets danske hardrock/metal-udgivelse for Orm.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Skabt af lyset, taget af mørket

Wayward Dawn med base i Skanderborg kredser tematisk omkring samfundets og menneskehedens forfald, og gør det gennem en kombination af klassisk og moderne, up-tempo dødsmetal. Debutudspillet Soil Organic Matter fra august 2018 er en manifestation af dette, med hårde og dyriske growls og tunge, knusende lydpassager, der driver pointen hjem.


Igen i år udlodder Royal Metal Fest og Metal Royal 10.000 danske kroner til op til to bands via en såkaldt produktionspulje. Puljen kan bruges til at spice ens optræden på festivalen op.

– Produktionspuljen er ikke et honorar, men et supplement til det almindelige honorar, der gives for koncerten. Produktionspuljen kan for eksempel bruges til få en kunstner til at lave unikke visuals til koncerten, leje ekstra lysproduktion ind, betale transport/honorar til specielle gæstemusikere eller noget helt andet, som kan understøtte bandets kunstneriske vision. Det er vores håb, at muligheden for at investere et relativt lille beløb i produktion og udvikling kan gøre en forskel for talentfulde bands med vilde idéer, skriver Metal Royal. 

Deadlinen for at ansøge er den 15. november, og det kan gøres via linket her.


ANNONCE