Nyhed

Verdens Sidste Idé deler første single og musikvideo fra kommende ep

GAFFA.dk – alt om musik

Ep’en Jordiske chancer er ude den 26. marts.

Den aarhusianske sekstet Verdens Sidste Idé udgiver i daga singlen ”Det med småt (i min dagbog)” samt tilhørende musikvideo. Nummeret er første udspil fra bandets kommende ep Jordiske Chancer.

Den dansksprogede single bevæger sig i en genreblanding af americana og klassiske folkemelodier. Frontmand og sangskriver Asbjørn Hvelplund uddyber:


– Vi går sådan lige og prikker lidt til den der hinde ind i et helt unikt univers for at finde frem til noget originalt inden for den genre, musikken nu er i.

Sangens tekst handler om to mennesker i et parforhold, som er opslugt af fortidens fejltagelser, men Hvelplund mener, at temaet også kan ses i en større kontekst, i forhold til klimakrisen.

– For eksempel når man har to mennesker, der ikke kan finde ud af at kommunikere sammen, fordi de hænger fast i fortiden. De kan ikke se nutiden for bare fortid. Jeg er som mange optaget af eksempelvis klima, hvor det samme gør sig gældende. Vi har svært ved at se, hvad det er, vi skal gøre, eller hvordan vi skal gå frem, fordi vi lever så meget i historien eller fortiden. Det kan sløre ens blik og dømmekraft helt vildt.


Ep’en er opfølger til debutalbummet Den Indre By fra 2020. Albummet fik fire stjerner fra GAFFAs anmelder, som kaldte bandet for "lyden af et Aarhus i bevægelse".  

Gruppen spiller koncert på Atlas i Aarhus den 26. marts 2021. Billetter kan findes lige her 

Se musikvideoen til ”Det med småt (i min dagbog)” her:

ANNONCE