Nyhed

Pharrell: Debatten om "Blurred Lines" lærte mig om sexisme

GAFFA.dk – alt om musik

"Jeg har forstået det"

Tilbage i 2013 var et af årets største hits "Blurred Lines" af og med Robin Thicke, T.I. og Pharrell Williams. Sangen toppede hitlisterne i både USA og England, men skabte også stor debat grundet teksten og videoen, som mange mente var sexistisk. Nu fortæller Pharrell Williams i et interview med herremagasinet GQ, at debatten om sangen har lært ham noget om, hvad sexisme er.

"Jeg forstod det ikke i første omgang. For der var også ældre hvide kvinder, som, når sangen blev sat på, ville opføre sig på nogle af de mest overraskende måder nogensinde. Og jeg tænkte: "Wow". De ville få mig til at rødme. Så da der begyndte at være en diskussion om den, tekstmæssigt, tænkte jeg: "Hvad taler I om?" Der er kvinder, som virkelig kan lide sangen og forbinder sig til den energi, som bare får dig i stødet. Og "I know you want it" (linje fra sangen, red.) – kvinder synger den slags sangtekster hele tiden. Så jeg tænkte: 'Hvad er der voldtægtsagtigt ved det?'" siger Williams og fortsætter:


"Og så forstod jeg, at der er mænd, som bruger det samme sprog, når de forsøger at udnytte en kvinde, og så betyder det ikke noget, at det ikke er noget, jeg gør. Eller den måde, jeg tænker på tingene. Det betyder bare noget, hvordan det påvirker kvinder. Og så tænkte jeg: "Jeg har forstået det. Cool". Mit sind åbnede sig over for, hvad der rent faktisk blev sagt i sangen, og hvordan det kunne få nogen til at føle. Og så betød det ikke noget, at det ikke var flertallet. Jeg tænkte på, hvad de også følte. Jeg forstod, at vi lever i en chauvinistisk kultur i vores land. Jeg havde ikke forstået det tidligere. Jeg forstod ikke, at nogle af mine sange appellerede til det. Så det chokerede mig."

Pharrell Williams synger dog stadig sangen live.

LÆS OGSÅ: Pharrell Williams-interview: – Kvinder fortjener en plads i solen


Ud over kritikken for sexisme har sangskriverne bag "Blurred Lines" også tabt en plagiat-retssag mod Marvin Gayes arvinger.

LÆS OGSÅ: “Blurred Lines”-sangskrivere taber plagiatsag – igen

Se musikvideoen til "Blurred Lines", som også har fået en del kritik for sexisme, fordi Thicke, T.I. og Williams optræder fuldt påklædte sammen med tre kvinder uden ret meget tøj på.

ANNONCE