Nyhed

SPOTIFY: Folks playlister fortæller alt om nye vaner under coronakrisen

GAFFA.dk – alt om musik

Verdens Spotify-brugere har taget hånd om de huslige opgaver i den seneste tid. Det afslører deres spillelister.

Spotify har netop offentliggjort en undersøgelse, der viser folks musik-tendenser i den karantæne-ramte hverdag.

”De seneste to måneder har folk verden over tilbragt mere tid i deres hjem. Nye vaner er opstået og Spotify har kigget nærmere på, hvad vi lytter til i bestemte situationer,” skriver den svenske streamingtjeneste i en pressemeddelelse.


Undersøgelsen dækker perioden 17. april-17. maj i år og afspejler, hvordan Spotify-brugere for alvor har lagt hjemmeprojekter som rengøring, havearbejde, hårklipning og bagning for dagen.

Eksempelvis er der sket en stigning på 50 procent i oprettelsen af playlister, hvor ord som ”hårklipning”, ”hårfarvning” og ”hårfarve” indgår i titlen. De mest populære tilføjelser indikerer dog, at det ikke er helt let at være sin egen frisør; her indgår nemlig sange som Avril Lavignes ”Complicated”, Fall Out Boys ”Sugar, We’re Going Down” og Twenty One Pilots’ ”Stressed Out”.

Undersøgelsen viser også, at antallet af ”rengørings-playlister” er steget med 40 procent, imens streamingen af dem er steget med 65 procent inden for den sidste måned. Mere præcist er der over 940.000 spillelister med et rengøringstema i titlen, og blandt de mest tilføjede numre finder man ”Uptown Funk” af Bruno Mars og Mark Ronson, ”I Wanna Dance With Somebody” af Whitney Houston og ”Happy” af Pharrell Williams.


LÆS OGSÅ: UNDERSØGELSE: Flere danskere betaler for online-musik

Folk verden over har også prøvet kræfter med at få liv i de grønne fingre. Der er sket en stigning på 430 procent i oprettelsen af spillelister med fokus på havearbejde. Her er de mest poplære numre ”Gardening At Night” med R.E.M., ”Avant Gardener” af Courtney Barnett og ”Sun Flower” af Post Malone og Swae Lee.

Vender man blikket mod køkkenet, er antallet af bage-relaterede playlister hævet med 120 procent, imens sange som Maroon 5’s ”Sugar”, Jack Johnsons ”Banana Pancakes” og Harry Styles’ ”Watermelon Sugar” er blandt favoritterne.


Den største stigning finder man dog i antallet af ”arbejde-hjemmefra-spillelister”, der er eksploderet med 1.400 procent.

Undersøgelsen er sammenlignet med data fra den sidste uge i februar 2020.

Du kan læse mere om undersøgelsen lige her.

LÆS OGSÅ: MÅLING: Vi hører mere nostalgisk musik under corona-krisen

Vi byder selv ind med indie-australierne i The Goon Sax, der så sigende spørger: “Home haircuts, do they ever go right?”

ANNONCE