Nyhed

Mark Kozelek anklages for seksuelt krænkende adfærd

GAFFA.dk – alt om musik

Disclaimer: Artiklen indeholder beskrivelser af seksuelle overgreb. 

Tre forskellige kvinder anklager Mark Kozelek for seksuelt krænkende adfærd i årene 2014 og 2017.

Mark Kozelek, som er manden bag anmelderroste Sun Kil Moon, bliver af tre forskellige kvinder anklaget for seksuelt krænkende adfærd. Det skriver Pitchfork, som har talt med kvinderne.


Ifølger anklagerne har han angiveligt blottet sig, tvunget en kvinde til at røre sin penis og presset en 19-årig til sex. 

Én af kvinderne, Sarah Catherine Golden, fortæller, at hun blev antastet på Kozeleks hotelværelse efter en koncert i 2017. Her nægtede hun at overnatte i samme seng som ham, hvorefter han skubbede de to hotelsenge sammen og lagde sig oven på hende. 

"På det tidspunkt gik jeg i chok," citerer Pitchfork hende for. "Jeg fortalte ham, at jeg virkelig havde brug for en taxa, hvis han bare ville ringe efter en".


Ifølge Golden ringede Kozelek efter en taxa, men begyndte straks derefter at onanere, røre ved hendes krop og forsøge at kysse hende. Hun fortæller også, at han forsøgte at hive hendes hånd ned til sin penis.

Sex uden samtykke

En anden anonym kvinde fortæller, at Kozelek angiveligt blottede sig for hende. Det skete på et hotelværelse i 2014, da hun var 19 år. Derefter havde han sex med hende uden hendes samtykke.


"Han var øverst, og jeg tror, at jeg var synligt rystet, fordi bagefter spurgte han mig: "Er du okay?" siger hun til Pitchfork. 

"Fordi jeg var fanget på hotelværelset med ham, havde jeg ikke modet til at sige "Nej, det var ikke okay, og det var ikke, hvad jeg havde lyst til."

Den tredje kvinde, som også er anonym, anklager Kozelek for at have opført sig upassende efter at have inviteret hende og en veninde ind på sit hotelværelse i 2014.

Pitchfork har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Mark Kozelek både på telefon og mail, uden held.

Læs den fulde beretning hos Pitchfork. 

ANNONCE