Nyhed

Her er de 10 finalister i Melodi Grand Prix – blandt andre Isam B

GAFFA.dk – alt om musik

Også blandt andre Sys Bjerre og Benjamin Kissi er med i kampen

DR kan nu løfte sløret for alle ti sange, der skal give dyste ved Dansk Melodi Grand Prix 7. marts i Royal Arena i København. Tre var kendt på forhånd, da de blev stemt til finalen af danskerne, og de får nu følgeskab af yderligere syv, der tæller flere etablerede navne.

For nylig sluttede den store landsdækkende publikumsafstemning via dr.dk/grandprix, hvor ni sange kæmpede om tre pladser i finalen ved Dansk Melodi Grand Prix. Det blev "Screens" med Sander Sanchez, "Forget It All" med Kenny Duerlund og "Yes" med Ben & Tan.


Siden har en musikkyndig jury fra P4’s ni distrikter diskuteret, hvilke to af de seks sange, som danskerne ikke stemte videre, der skulle have et wildcard. Valget er faldet på "Bye Bye Heaven" med Jamie Talbot og "Ville ønske jeg havde kendt dig" med Emil.

De fem finalister får følgeskab af fem yderligere sange, som DR’s fagjury har udvalgt, og her finder vi flere navne, som nok virker bekendte for mange GAFFA-læsere, ikke mindst Isam B (billedet), kendt fra både Outlandish og som solist, samt Sys Bjerre, som brød massivt igennem i 2008 med sangen "Malene". Også Maja og De Sarte Sjæle og Benjamin Kissi ringer måske en klokke. Maja og De Sarte Sjæle fik i 2015-2016 et stort radiohit med "Uden dig", og Benjamin Kissi har en fortid som sanger i grupperne Are We Brothers? og Gypsies, hvor han spillede sammen med blandt andre Shaka Loveless. Som solist udgav han i 2013 ep'en Makeup Sex, der i 2015 blev fulgt af albummet Piece of Me.

Jasmin Rose er nok mindre kendt, men hendes sang er skrevet af blandt andre den firdobbelte danske grand prix-vindersangskriver Lise Cabble, der også vandt Eurovision Song Contest i 2013 som medforfatter til "Only Teardrops" sunget af Emmelie de Forest.


De fem sange, som fagjuryen har valgt er:

"Bølger’"– Isam B

"Honestly" – Sys Bjerre


"Den eneste goth i Vejle" – Maja og de sarte sjæle

"Faith" – Benjamin Kissi

"Human" – Jasmin Rose feat. RoxorLoops

Du kan allerede nu lytte til alle numrene på dr.dk/grandprix eller på alle streamingtjenester, hvilket er meget tidligere end normalt, hvor sangene først plejer at blive offentliggjort i ugen op til showet.

”Ved at offentliggøre alle sange mere end en måned før showet er det vores ønske, at vi op til den store aften får etableret en dialog om musik og sangskrivning langt tidligere, end vi plejer. Og så gør det heller ikke noget, at alle danskere kan deres favoritsang udenad og kan synge med på den under showet,” udtaler Gustav Lützhøft, ledende redaktør for Dansk Melodi Grand Prix.

For første gang i mange år er både vokal og alle instrumenter live – tidligere har kun vokalen været live – og musikken spilles af The Antonelli Orchestra. Værter er Hella Joof og Rasmus Bjerg.

Billetter til Dansk Melodi Grand Prix 2020 7. marts i Royal Arena kan købes på www.drbillet.dk

LÆS OGSÅ: Kwamie Liv og Remee blandt årets sangskrivere i Melodi Grand Prix – vælg finalisterne

ANNONCE