Nyhed

Demokratiets Genklang annoncerer et spækket program – med politikere og livemusik

GAFFA.dk - alt om musik

Næste måned den 20. og 21. marts stables Demokratiets Genklang på benene, for andet år i træk, i Aalborg. Arrangementet byder på debatter, samtaler og optrædener med et vælg af politikere, eksperter og kunstnere.

Næste måned sætter Musikkens Hus, sammen med DR-tv-vært Clement Kjersgaard, et skarpt øje på tilstanden for det danske demokrati anno 2022. Festivalen er gratis at deltage i og har til hensigt at trække den demokratiske dialog ud til befolkningen og give ordet til de deltagende borgere.

Som Clement Kjersgaard udtaler: ”Christiansborg er stadig alt for langt væk fra befolkningen – og to års nedlukninger har vist os, at internettet ikke er løsningen. Demokratiet kan ikke deponeres hos tech-giganterne. Der er tværtimod brug for, at initiativer som Demokratiets Genklang til at styrke og forny forbindelserne mellem dem, der har magten, og borgerne.”


I det politiske hjørne vil der blandt andet være en partilederrunde med deltagelse af Søren Pape Poulsen (K), Pernille Vermund (NB), Alex Vanopslagh (LA), Lars Løkke Rasmussen (M), Morten Messerschmidt (DF) og Mai Villadsen (EL), altså en vis overvægt af borgerlige politikere. Derudover vil mediernes rolle i den demokratiske proces også sættes i fokus, af tv-vært Sofie Linde og Zetland-grundlægger Lea Korsgaard. Derudover vil klimaaktivist Esther Kjeldahl, debattøren Camilla Styrbæk og Marie Bjerre (V) i fællesskab facilitere et omvendt vælgermøde. Aalborgs studerende vil også få tilegnet et målrettet program med blandt andet kønsdebattør Emma Holten og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

I det musik- og kunstinteresserede hjørne byder festivalen på koncerter fra Pernille Rosendahl, Go Go Berlin og Sys Bjerre. Derudover vil kunstnerne Jens Galschiøt og Noelia Mora Solvez bidrage med hver deres kunstværker og installationer.

Som sagt forløber Demokratiets Genklang sig over den 20. og 21. marts i Musikkens Hus, Aalborg.


LÆS OGSÅ GAFFAs anmeldelse af Go Go Berlins 2021-album Expectations.

ANNONCE