Nyhed

Copenhell annoncerer 19 nye navne til 2021

GAFFA.dk – alt om musik

Blandt andre Emperor, Opeth og Turbonegro kan opleves på Refshaleøen i 2021

En lille uge før, den aflyste Copenhell 2020 skulle have åbnet portene på Refshaleøen, kan festivalen nu præsentere 19 navne til næste års program. Samtlige bands skulle have spillet på 2020-festivalen, om end ikke alle nåede at blive offentliggjort, inden Mette Frederiksen den 6. april bekendtgjorde, at alle sommerens festivaler var aflyst på grund af coronapandemien og det deraf følgende forbud mod "store forsamlinger" – senere defineret som flere end 500 personer – til og med 31. august.

Det indflydelsesrige norske black metal-band Emperor er genbekræftet til Copenhell 2021. Det er første gang nogensinde, gruppen spiller i Danmark. Copenhell kan ligeledes også bekræfte, at den teknisk ekvlibristiske svenske prog-metal-gruppe Opeth og dødsmetal-grundlæggerne fra Death to All begge melder klar igen til næste år.


De norske punkrockere Turbonegro og det hårdtslående nu-metal-band LOK nåede aldrig at blive offentliggjort til årets festival – men nu kommer de i 2021. Her kan vi også forvente powermetal og "gakkede galaktiske eventyrfortællinger" fra Gloryhammer og nu-metal fra P.O.D., der blander punk, heavy metal, reggae og rap-rock.

Både Dog Eat Dog og Raised Fist har i mere end 25 år turneret med hver deres tag på hardcore-genren, og dem kan du også forvente til Copenhell 2021 sammen med det yngre hardcore-band Knocked Loose.

De svenske bands Witchcraft og Hällas spiller begge progressiv rock med inspiration fra 70’erne og 80’erne og blandt andet Hammond-orgel i lineuppen. De får selskab af Thundermother, der spiller klassisk hård rock.


LÆS OGSÅ: SmukFest lancerer #Hjemmefest

Veteranerne fra Destruction og Sacred Reich og det unge band High Command byder på brutal thrash-metal, mens Vreid spiller black & roll, Soen spiller progressive metal og Nerved præsenterer den usædvanlige genrehybrid eurodisco-metal. 

Copenhell kunne i sidste måned præsentere de første seks navne til Copenhell 2021, nemlig Judas Priest, Jinjer, Agnostic Front, Northlane, Gatecreeper og Crypt Sermon, der alle også var på plakaten til den aflyste 2020-festival.


Til gengæld måtte festivalen kort forinden fortælle, at et af hovednavnene fra 2020, Iron Maiden, desværre ikke kunne spille på Copenhell 2021, fordi bandet i forvejen havde planlagt arenakoncerter i sommeren 2021. 

Copenhell meldte allerede udsolgt af tre- og firedagsbilletter til 2020 i begyndelsen af februar, historisk tidligt. 

Billetter til 2020-festivalen kan bruges i 2021 eller refunderes senest 28. juni 2020 kl. 12:00. Festivalen opfordrer til, at man beholder sin billet, så festivalen er bedst muligt økonomisk rustet til at komme igennem coronakrisen. 

Festivalen blev i øvrigt ramt af en brand på et lager i sidste måned, og vigtige effekter gik op i røg.

LÆS OGSÅ: Brand på Copenhell: ”Års arbejde er væk”

Billetsalget til Copenhell 2021 starter i slutningen af juni. Hvis du ikke allerede har en billet, kan du skrive dig på ventelisten til tre-dagsbilletter her

Copenhell 2021 finder sted i dagene 16.-19. juni 2021.

Varm op med lidt Opeth:

ANNONCE