Nyhed

Roskilde Festival offentliggør de første 32 navne til 2021

GAFFA.dk – alt om musik

Tyler, the Creator, FKA twigs og Thom Yorke er på plakaten 

Som bekendt blev stort set alle landets sommerfestivaler enten aflyst eller udskudt, da statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde den 6. april grundet coronapandemien bekendtgjorde et forbud mod store forsamlinger – senere defineret til flere end 500 personer – til og med 31. august. Og dermed blev også landets største festival, Roskilde Festival, aflyst – det år, hvor festivalen kunne have holdt sin festival nummer 50, og hvor den kunne melde udsolgt historisk tidligt, den 2. marts.

Nu er Roskilde Festival så klar med de første 32 navne til næste års festival, hvor de 30 er gengangere fra 2020-programmet, mens to er helt nye. Se alle navnene nederst.


Tre af hovednavnene fra 2020-plakaten, Tyler, the Creator, FKA twigs og Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes melder klar til 2021. For Thom Yorkes vedkommende bliver det projektets eneste skandinaviske koncert i 2021.

Desuden gæster r&b-ikonerne TLC festivalen, som de skulle have gjort i 2020. I 90’erne hittede de stort med singler som "Waterfalls" og "No Scrubs", og i 2021 giver de deres første koncert i Danmark, selvsagt desværre uden Lisa "Left-Eye" Lopes, der omkom ved en trafikulykke i 2002. Også tysk-norske The Whitest Boy Alive med den karismatiske nordmand Erlend Øye – også kendt fra Kings of Convenience og som solist – i front er med på programmet, når de giver deres eneste skandinaviske koncert på Roskilde Festival i 2021. Også de skulle have optrådt i 2020.

To helt nye tilføjelser


I dagens offentliggørelse finder man også to navne, der ikke var på plakaten i år. De norske black- metal-pionerer i Mayhem kommer til Roskilde Festival med det anmelderroste album Daemon fra 2019 i ryggen. Gruppen var med til at definere black metal-genren og blev både berømt og berygtet for sine voldsomme sceneoptrædener i de sene 80’ere og først i 90’erne, og to af gruppens tidlige medlemmer, sanger Dead og guitarist Euronymous omkom på dramatisk vis grundet henholdsvis selvmord og mord.

Livslinien – telefon 70 201 201. Livslinien er en anonym telefonrådgivning samt netrådgivning for bl.a. mennesker med selvmordstanker, pårørende og efterladte. De har åbent hver dag fra kl. 11.00-3.00.

I den lidt mere rolige afdeling finder man den engelske elektroniske komponist og producer Floating Points alias Sam Shepherd. Hans koncerter er kendt for at kombinere meditative seancer med mere pumpende og dansevenlige passager, og han besøger Roskilde Festival 2021 med en nattekoncert.


LÆS OGSÅ: Roskilde Festival 2020 genopstår – du skal bare bygge den selv

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler i en pressemeddelelse:

”For os har det været vigtigt at bære nogle af de navne videre, som vi tror på er både væsentlige og stærke til næste år. Her er Tyler, the Creator og FKA twigs helt centrale, for de er to yngre kunstnere, der konstant arbejder med deres egen lyd og fornyer koncertformatet. Deres koncerter er altid en ny oplevelse.”

”Musikprogrammet på Roskilde Festival 2021 bliver ikke et spejl af den festival, der skulle have været, for vi hverken kan eller vil overføre et fuldt program. Lige nu er der både en pandemi og et nødvendigt opgør med racisme på dagsordenen. Historisk set bliver de store dagsordener også bearbejdet i kunsten, og derfor holder vi selvfølgelig en del af programmet åbent for at bringe nye, relevante navne i spil.”

GAFFA har fået nogle uddybende kommentarer fra Anders Wahrén om 2021-programmet, og dem kan du læse via nedenstående link.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festivals programchef: ”Vi forventer krisebevidsthed i 2021-programmet”

Roskilde Festival 2021 finder sted 26. juni-3. juli 2021, og der er udsolgt af partoutbilletter, mens endagsbilletterne bliver sat til salg senere.

Disse 32 navne føjes til Roskilde Festivals plakat:

Tyler, the Creator (US)
Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes (UK)

Africa Express Presents In C Mali (INT)
FKA twigs (UK)
Floating Points (UK)
Mayhem (NO)
Moses Sumney (US)
Thomas Helmig (DK)
TLC (US)
The Whitest Boy Alive (NO/DE)

Ak Dan Gwang Chil (KR)
Cate Le Bon (UK)
Chai (JP)
Danish String Quartet & Dreamers' Circus (DK)
Girl In Red (NO)
Gyedu-Blay Ambolley (GH)
High On Fire (US)
Holly Herndon (US)
Kelly Lee Owens (UK)
Land Of Kush (CA/EG)
Lingua Ignota (US)
The Night Flight Orchestra (SE)
The No Ones (NO/US)
Object Blue (dj) (CN)
Old Man Gloom (US)
Rwayss (MA)
Sampa the Great (AU)
Seni Reak Juarta Putra (ID)
Sicaria Sound (dj) (UK)
Tarrus Riley Feat. Dean Fraser & Black Soil Band (JM)
Ustad Saami (PK)
Yola (UK)

ANNONCE