Nyhed

Før Kvindernes Internationale Kampdag: Her er de 10 mest streamede kvindelige kunstnere

GAFFA.dk – alt om musik

Spotify samler kvindelige musikere og podcasts med kvindelige værter på playlisten International Women’s Day  

På Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts i år, giver Spotify sit besyv med og lancerer for første gang en kampagne for at sætte fokus på vigtigheden af kvinder i musikbranchen.

Under navnet International Women’s Day vil den svenske streamingtjeneste samle en række kvindelige sange, playlister, podcast og playlist-takeovers med nogle af de mest dynamiske kvinder indenfor musikken.


I forbindelse med playlisten offentliggør Spotify også en række top-10-lister, der afslører de mest streamede kvindelige musikere og podcasts i verden og i Danmark. Listerne er baseret på streams i perioden 1. januar-1. marts 2020.

Musik
På den danske liste indtages førstepladsen – hvilket vel næppe kom som den store overraskelse for nogen – af den 18-årige amerikanske popsanger Billie Eilish. Eilish har mere end 10,3 milliarder streams, mere end 60 millioner månedlige lyttere, og hendes nummer ”bad guy” har passeret hele 1,2 milliarder streams. Desuden har den succesfulde californier også udgivet titelsangen til den nye James Bond-film No Time to Die.

 LÆS OGSÅ: FØR VALENTINSDAG: Her er de 10 mest streamede kærlighedssange


På andenpladsen finder man den danske rapper Tessa, der har hittet med nummeret ”Ben”. Hun er den eneste danske artist på listen, der ellers følges op af blandt andre Camila Cabello, Dua Lipa og Halsey.

Top-10 over de mest streamede kvindelige artister i Danmark (baseret på streams i perioden 1. januar til 1. marts 2020):

 1. Billie Eilish
 2. Tessa
 3. Camila Cabello
 4. Dua Lipa
 5. Halsey
 6. Selena Gomez
 7. Ariana Grande
 8. Rihanna
 9. Ava Max
 10. Taylor Swift

Flere af navnene på den danske liste går igen i den internationale version. Efterfulgt af Billie Eilish, som igen har fundet sin plads øverst på listen, kommer Taylor Swift ind som den næstmest streamede kvindelige artist på Spotify. Herefter finder man navne som Ariana Grande, Halsey og Camila Cabello, der alle ligeledes indgår i den danske udgave.


Top-10 over de mest streamede kvindelige artister i verden (baseret på streams i perioden 1. januar til 1. marts 2020):

 1. Billie Eilish
 2. Taylor Swift
 3. Ariana Grande
 4. Halsey
 5. Camila Cabello
 6. Selena Gomes
 7. Dua Lipa
 8. Nicki Minaj
 9. KAROL G
 10. Tones and I

Podcasts
Målt på antal streamede timer er podcasts med kvindelige værter en sand fanfavorit. På den danske liste ligger Mørkeland øverst, efterfulgt af Curlingklubben og derefter Fries Before Guys.  

Top-5 over de mest lyttede podcasts med kvindelige værter (baseret på antal lyttede timer i perioden 1. januar til 1. marts 2020):

 1. Mørkeland
 2. Curlingklubben
 3. Fries Before Guys
 4. Milionærklubben
 5. Sitter – med Signe Lindkvist og Iben Hjejle

Det er især true crime-genren, der dominerer den internationale topliste for podcasts. I toppen ligger My Favorite Murder, der er en humoristisk true crime-serie med komikerne Karen Kilgariff og Georgia Hardstark. Anden pladsen indtages af Crime Junkie, hvis værter, Ashlet Flowers Brit Prawat, begge kalder sig for ægte krimi-junkier. 

Top-10 over de mest lyttede podcast med kvindelige værter i verden (baseret på antal lyttede timer i perioden 1. januar til 1. marts 2020):

 1. My Favorite Murder (med Karen Kilgariff og Georgia Hardstark) (USA)  
 2. Crime Junkie (USA) 
 3. Call Her Daddy (USA) 
 4. Mordlust (Tyskland) 
 5. Morbid: A True Crime Podcast (USA) 
 6. And That’s Why We Drink (USA)
 7. Office Ladies (USA) 
 8. Martha Debayle (Mexico) 
 9. Girls Gotta Eat (USA)
 10. Herrengedeck - Der Podcast (Tyskland) 

Det er især kvindelige podcast-lyttere, der er besat af true crime-genren. Socialpsykologen Amanda Vicary fortæller mere om dette ud fra et videnskabeligt synspunkt i Spotifys blog For the Record.  

LÆS OGSÅ: Top 10-lister: Det mest streamede på Spotify i 2019

 

ANNONCE