Nyhed

Genesis er gendannet

GAFFA.dk – alt om musik

Spiller deres første koncerter i 13 år
 
Et af de helt store britiske bands fra 70'erne, 80'erne og start-90'erne, Genesis, er blevet gendannet i deres kommercielt mest succesfulde konstellation, med medlemmerne Phil Collins (sang), Mike Rutherford (guitar) og Tony Banks (keyboard). De skal give deres første koncerter i 13 år, på en engelsk stadionturné i november og december, har de netop fortalt til BBC Radio 2's morgenprogram med Zoe Ball. Phil Collins' teenagesøn Nicholas Collins kommer til at spille trommer, som han også gjorde det på sin fars soloturné sidste år.
 
Den oprindelige forsanger Peter Gabriel er ikke en del af gendannelsen, og det er guitaristen Steve Hackett, der var med fra 1971-1977, heller ikke.
 
Genesis blev dannet i 1967, var aktive frem til år 2000, og blev gendannet i perioden 2006-2007. Peter Gabriel forlod gruppen i 1975 til fordel for en solokarriere, og i denne tidlige periode spillede bandet progressiv rock med lange, komplekse sange. Herefter blev gruppens trommeslager Phil Collins sanger – efter at en lang række andre sangere var gået til audition uden succes – og bandets musik tog en mere poprocket lyd med mere enkle sange, som gav dem en stribe store hits op gennem 80'erne og begyndelsen af 90'erne, blandt andre "Turn it on Again", "Abacab", "Mama", "Land of Confusion" og "I Can't Dance". I 1996 forlod Collins gruppen, der derpå udgav et enkelt album med sangeren Ray Wilson uden den store succes. I 2000 gik de hver til sit, men blev genforenet til en turné i 2006-2007 med lineuppen Collins, Rutherford og Banks.
 
Denne turné besøgte Danmark i 2007, hvor Genesis spillede en udendørs koncert ved Messecenter Herning. GAFFAs anmelder var lidt mellemfornøjet.
 

 

Phil Collins besøgte dog Danmark så sent som i sommeren 2019, hvor han optrådte på Ceres Arena i Aarhus, og hvor han også spillede nogle gamle Genesis-sange. GAFFAs anmelder var godt tilfreds.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Take a look at him now: Karismatisk Collins mod alle odds i Aarhus


Indtil videre er der kun annonceret koncerter i Storbritannien. Turnéen The Last Domino? får premiere 23. november i Liverpool og slutter 11. december i Glasgow. Billetsalget begynder fredag den 6. marts klokken 10 dansk tid via dette link.

Varm op med klassikeren "Mama" fra 1983:


ANNONCE