Nyhed

UNDERSØGELSE: De her sange gør dig produktiv

GAFFA.dk – alt om musik

At arbejde, læse og studere hjemmefra er efterhånden blevet ret normalt for mange af os i denne coronatid. Men hvordan er vi mest produktive? Svaret kan være musik. Mange af os har nemmere ved at komme igang med dagens gøremål, med lidt musik som et skub bagi. Men hvilken musik gør os mest produktive? 

Det har en ny undersøgelse, startet af et britisk firma, forsøgt at få indsigt i. Ved at analysere en række Spotify-playlister med titler som “Motivational” og “Concentration” forsøger de at finde frem til de sange, der gør os mest produktive. Sangene i undersøgelsen figurerer alle på sådanne lister. 

Undersøgelsen tog udgangspunkt i 3.000 personer, som blev tildelt 10 korte opgaver hver, for at finde ud af, hvor mange af dem de kunne gennemføre med hver sang, der blev afspillet.

Og resultatet viser at “My Love” med Sia, “Real Love” med Tom Odell og “I Wanna Be Yours” af Arctic Monkeys er iblandt de sange, der gjorde testpersonerne mest produktive. Her fik deltagerne nemlig højest score i antal opgaver, som de kunne nå at gennemføre – seks opgaver ud af de 10.

“Secret Garden” af Bruce Springsteen og “Don’t Worry Be Happy” af Bobby McFerrin er også iblandt de bedste sange at være produktive til, og her gennemførte deltagerne også seks ud af 10 opgaver.

Undersøgelsen viste også en generel tendens til at BPM (Beats Per Minute) er med til at sige noget om, hvor produktive vi er. Jo lavere BPM, jo mere produktive var deltagerne. Jo højere, des mere distraherede. 

I den anden ende af effektivitetsskalaen finder vi sange som “I'm So Excited” med Pointer Sisters og “Roar” med Katy Perry, der nedsatte produktiviteten hos testpersonerne. Sange med en BPM, der er betydeligt højere. Se listen over sange, der gør os mest og mindst produktive herunder: 

Produktiviteten blandt testpersonerne daler, jo længere ned på listen vi kommer: 


1. "My Love" - Sia (62 BPM) 

2. "Real Love" - Tom Odell (83 BPM) 

3. "Secret Garden" - Bruce Springsteen (87 BPM) 

4. "I Wanna Be Yours" - Arctic Monkeys (68 BPM) 

5. "Don't Worry Be Happy" - Bobby McFerrin (69 BPM) 

6. "Cruel World" - Lana Del Rey (122 BPM) 

7. "Little Lion Man" - Mumford and Sons (139 BPM) 

8. "Too Much" - Drake (141 BPM) 

9. "All I Ask" - Adele (142 BPM) 

10. "You Can't Stop The Beat" - Hairspray (170 BPM) 

11. "I'm Still Standing" - Elton John (177 BPM) 

12. "Figther" - Christina Aguilera (189 BPM) 

13. "'Till I Collapse" - Eminem (171 BPM) 

14. "Bat Out Of Hell" - Meat Loaf (172 BPM) 

15. "Unstoppable" - Sia (174 BPM) 

16. "Fight Song" - Rachel Platten (176 BPM) 

17. "Dancing With Myself" - Billy Idol (176 BPM) 

18. "Roar" - Katy Perry (180 BPM) 

19. "I'm So Excited" - The Pointer Sisters (184 BPM) 

ANNONCE