Nyhed

Psyched Up Janis drager på danmarksturné

GAFFA.dk - alt om musik

Dele af turnéen er sammen med Dizzy Mizz Lizzy

Psyched Up Janis har netop annonceret, at de officielt er tilbage på de danske livescener. Til foråret spiller de 14 koncerter på spillesteder over hele landet, hvoraf fem er som special guests ved det danske rockband Dizzy Mizz Lizzys kommende arenatour. Ved disse koncerter er support-navnet Bersærk. Udover disse spiller Psyched Up Janis ni selvstændige koncerter.

”Vi har altid elsket, at spille live i Psyched Up," fortæller forsanger og guitarist Sune Wagner i en pressemeddelelse, og bassist Jakob Jørgensen uddyber: ”Vi spillede utrolig mange koncerter i sin tid, og vi er mere spændte end nogensinde på den kommende tour”.

I forbindelse med turnéen udgiver bandet intet mindre end tre nye vinyler: The Noisy Album, Swell Demos og The Clean Sweep. The Noisy Album indeholder en optagelse af en livekoncert med Psyched Up Janis fra 1994, hvor de spiller på det legendariske spillested CBGB’s i New York City.


Den anden LP, Swell Demos, består af demo-versioner af numrene fra bandets debutalbum Swell. Sangene er spillet med en anden nerve samt intensitet, og så er der andre guitarsoloer end på den oprindelige udgivelse fra 1994.

Sidst men ikke mindst udgives The Clean Sweep, som indeholder alle bandets gamle ep’er på ét dobbeltalbum. Der er også non-album tracks og syv bonusnumre på denne vinyl. 

De laver også et genoptryk af deres første album The Oxygen Blast, der oprindeligt udkom i et stærkt begrænset oplag på 500 eksemplarer. 


Psyched Up Janis har været genforenet ad flere omgange siden deres første brud for mere end tyve år siden. De var senest genforenet i 2019, hvor de blandt andet optrådte på Det Kongelige Teater i København. En koncert, er fik fire stjerner af GAFFAs anmelder.

Nu får fans endnu en gang muligheden for at opleve et af 1990'ernes mest ikoniske bands i Danmark live. Både i forbindelse med selvstændige shows og sammen med Dizy Mizz Lizzy. 

Tourplan 2022:
24.03.22: Sønderborghus, Sønderborg
25.03.22: Turbinen, Randers
26.03.22: Kulturværftet, Helsingør
31.03.22: Gimle, Roskilde
01.04.22: Arena Næstved, Næstved *
02.04.22: Aalborg Kongres & Kultur Center, Aalborg *
07.04.22: Paletten, Viborg
08.04.22: Tobakken, Esbjerg
09.04.22: Ceres Arena, Aarhus *
10.04.22: Tøjhuset, Fredericia
13.04.22: Viften, Rødovre
14.04.22: Fermaten, Herning
15.04.22: Jyske Bank Arena, Odense *
16.04.22: Royal Arena, København *


* med Dizzy Mizz Lizzy – support: Bersærk

Billetsalget til turnéen starter mandag den 6. december klokken 10.00. Køb dine billetter lige her.

Om Psyched Up Janis og Bersærk fortæller frontmand i Dizzy Mizz Lizzy, Tim Christensen:

"Jeg mødte Bersærk på Copenhell i 2019 og synes, at de er noget af det bedste i nyere dansk metal, så jeg er glad for, at de har lyst til at tage med rundt. Og lige sådan med Psyched Up Janis, som startede samtidig med os og er samme generation. Det bliver spændende at dele scene med dem igen, så vi glæder os meget til de koncerter".

LÆS OGSÅ: Tim Christensen om udsat arenaturné: Vi glæder os til at spille klassiske rockkoncerter igen

Varm op til turnéen med Psyched Up Janis' debutalbum Swell lige her: 

ANNONCE