Nyhed

TREDIVE ÅR EFTER: Psyched Up Janis tager på jubilæumsturné

Et af halvfemsernes helt store danske bands rammer femten danske spillesteder til foråret

I 2024 er der gået tredive år, siden Psyched Up Janis udgav debutalbummet Swell - vel nok det nærmeste, vi kommer på en dansk ækvivalent til Nirvanas klassiker Nevermind, som var udkommet tre år forinden.

Bandet gik hver til sit ved årtiets slutning, men har dog været gendannet af flere omgange siden - senest sidste år, hvor de blandt andet kunne opleves på Turbinen i Randers og i Royal Arena sammen med et andet af halvfemsernes store, danske rocknavne, Dizzy Mizz Lizzy.

Tre år tidligere - i 2019 - var Psyched Up Janis også på landevejen og gav koncerter i blandt andet Randers og på Det Kongelige Teater i København.


Til foråret er der så mulighed for at opleve bandet igen - tredive år efter udgivelsen af det ikoniske debutalbum fra 1994. Udover bandets kernemedlemmer Sune Wagner og Jakob Jørgensen vil besætningen inkludere tredjemanden Jesper ”Yebo” Reginal. Han har spillet med bandet siden 1996 og medvirkede på både studiealbummet Beats Me og liveudgivelsen The Quiet Album.

Sune Wagner i front for Psyched Up Janis, Roskilde Festival 2014.
Sune Wagner i front for Psyched Up Janis, Roskilde Festival 2014.

Billetsalget til forårets koncerter går i gang på fredag den 15. september klokken 10.00 lige her, og du kan se den samlede turnéplan herunder. Man kan eventuelt varme op til forårsturnéen ved at forbyde sig i de arkivudgivelser med Psyched Up Janis, som udkom sidste år.


Det drejer sig blandt andet om et album med demoer fra tiden omkring Swell, den femstjernede samling Operation Clean Sweep og liveudgivelsen The Noisy Album, optaget på det legendarisk New York-spillestede CGBGs i 1994.

Turnédatoer

30/3 - MUSIKHUZET BORNHOLM, Rønne


4/4 - SØNDERBORGHUS, Sønderborg

5/4 - HARDERS, Svendborg

6/4 - GIMLE, Roskilde

11/4 - BYGNINGEN, Vejle

12/4 - PLATFORM K, Horsens

13/4 - TRAIN, Aarhus

18/4 - TURBINEN, Randers

19/4 - SKRÅEN, Aalborg

20/4 - POSTEN, Odense

25/4 - MANTZIUSLIVE, Birkerød

26/4 - STORE VEGA, København

27/4 - TØJHUSET, Fredericia

2/5 - TAPPERIET, Køge

3/5 - STARS, Vordingborg

Tilbage til 90’erne med eminent overskudsmateriale

ANNONCE