Nyhed

Tim Christensen om udsat arenaturné: Vi glæder os til at spille klassiske rockkoncerter igen

GAFFA.dk - alt om musik

Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis-Larsen knoklede i starten af 2020 for at færdiggøre Alter Echo, så de kunne komme ud og spille det live. Først to og et halvt år senere er dette blevet muligt.

Tilbage i oktober 2020 annoncerede Dizzy Mizz Lizzy, at deres allerede planlagte arenaturné skulle udskydes til 2022. Oprindeligt skulle denne turné have fundet sted i april 2020, men blev rykket helt frem til april 2022 grundet de mange coronarestriktioner, der var gældende. 

Der skulle altså gå to og et halvt år fra arenakoncerterne blev annonceret, til Dizzy Mizz Lizzy rent faktisk skal spille dem. Det har også resulteret i en ventetid på to og et halvt år, som bandet har kunnet glæde sig i.


”Lige siden vores Arena-koncerter blev booket tilbage i 2019, har vi virkelig set frem til at stå og spille foran en talstærk fanskare igen. Ikke mindst med et nyt album i bagagen," siger Tim Christensen i en pressemeddelelse.

Selvom det danske rockband har ærget sig over ændringerne, var de nødvendige. Dog fik Dizzy Mizz Lizzy alligevel turneret adskillige danske spillesteder i foråret og sommeren 2021, hvor de gav en intim og rekstriktionsfyldt bonusturné, der tog udgangspunkt i bandets nyeste udgivelse Alter Echo, som er bandets fjerde album i rækken. Alter Echo fik hele fem stjerner af GAFFAs anmelder tilbage i 2020 og kaldte albummet "Betontungt og mere end bundsolidt". 

LÆS OGSÅ: Betontungt og mere end bundsolidt


Nu ser Dizzy Mizz Lizzy frem til, at de endelig kan indtage landets arenaer og spille klassiske rockkoncerter for deres store, danske fanskare.

"Hvem skulle have vidst, at vi skulle vente i over 2 1/2 år!? Vi fik indløst lidt af glæden på en hurtig opsat og alternativ bonus-turné i foråret og sommeren 2021, hvor vi fik præsenteret vores album Alter Echo i sin helhed. Med en masse restriktioner og for et meget begrænset (siddende) publikum. Det var en anderledes, men også fantastisk oplevelse, som vi er taknemmelig for at have fået med.

Men NU glæder vi os altså også til at vende tilbage til den mere klassiske form for rock-koncert. Endda fem af slagsen. I store arenaer. For et publikum, der også har mulighed for at STÅ op til koncerterne. Vi har glædet os og det håber vi også, at I har,” fortæller Tim Christensen.


Alter Echo bragte singlen "The Middle", som udkom i forbindelse med albumudgivelsen i marts 2020, og for nylig udsendte Dizzy Mizz Lizzy en kortfilm til den 22.50 minutter lange sang "Amelia". Den filmiske fortælling udspiller sig over de fem sange, der udgør hele b-siden af albummet. Filmen, der er skabt af instruktøren Marc Louis Sutton, følger pigen Amelia og hendes vej ind i en fanatisk sekt. Amelia er allerede blevet vist på Odense Filmfestival og den nyligt afholdte CPH:PIX Weekend. Se kortfilmen lige her

Stærke gæsteoptrædener

Da arenaturnéen blev annonceret, offentliggjorde Dizzy Mizz Lizzy samtidig, at to stærke navne skal skal agere henholdsvis support og special guest på turnéen. Det danske heavy metal-band Bersærk er offentliggjort som support på turnéen, mens Psyched Up Janis, der kan betegnes som et af 90'ernes mest ikoniske danske bands, er special guest. Psyched Up Janis har også netop annonceret, at de udgiver fire vinylalbum med sjældne eller uudgivne optagelser fra 90'erne.

”Jeg mødte Bersærk på Copenhell i 2019 og synes, at de er noget af det bedste i nyere dansk metal, så jeg er glad for, at de har lyst til at tage med rundt. Og lige sådan med Psyched Up Janis, som startede samtidig med os og er samme generation. Det bliver spændende at dele scene med dem igen, så vi glæder os meget til de koncerter,” fortæller Tim Christensen.

LÆS OGSÅ: Psyched Up Janis udgiver fire vinylplader med masser af sjældenheder

Dizzy Mizz Lizzy arenaturné 2022:

Special Guest: Psyched Up Janis / Support: Bersærk

01.04.22: Arena Næstved

02.04.22: Aalborg Kongres & Kultur Center

09.04.22: Ceres Arena - Aarhus

15.04.22: Jyske Bank Arena - Odense

16.04.22: Royal Arena - København

Billetsalget er i gang. Du kan købe dine billetter via livenation.dk og ticketmaster.dk

Varm op til arenaturnéen med Dizzy Mizz Lizzys nyeste album Alter Echo lige her:

ANNONCE