Nyhed

Smukfest annoncerer ti danske navne

GAFFA - alt om musik

Blandt andre Clara, Malurt og Suspekt er føjet til programmet

Mens en ny nedlukning netop er annonceret, kan man krydse fingre for at sommerens festivaler bliver en realitet. Nu har Smukfest offentliggjort ti nye navne til deres 2022-program.

Hvis alt går som planlagt, er der i starten af august 2022 atter festival i skoven ved den østjyske stationsby Skanderborg - og alle partoutbilletter er allerede solgt. Hvis udsigten til ikke at skulle til den såkaldte Smukfest er helt ubærlig, er der dog stadig endagsbilletter til torsdag og søndag i salg.


Den folkelige musikbegivenhed har i skrivende stund allerede annonceret en lang række navne - og denne fredag eftermiddag føjes så yderligere ti til plakaten. Det drejer sig om en række populære, danske navne - genremæssigt spændende fra metal og rap til regulær popmusik, og med en aldersspredning fra den 21-årige, aarhusianske sanger Clara til veteranerne i firserbandet Malurt.

LÆS OGSÅ: Smukfest føjer seks navne til 2022-programmet

Hertil kommer hårdtslående rock med Bersærk, coverbandet Queen Machine og de rutinerede rappere i Suspekt, som er kendt for deres grænseoverskridende tekstunivers. Bliver dét traktement en kende for voldomt, kan man til gengæld glæde sig over tilføjelsen af Tina Dickow og Burhan G, ligesom Saveus, When Saints Go Machine og Tobias Rahim har meldt deres ankomst til Skanderborg.


Sammen med kollegaen Andreas Odbjerg tegnede Rahim sig for et af årets mest medrivende, danske hits i form af sangen "Stor mand". I teksten er scenen sat i netop Østjylland, hvor der bliver røget pot og refereret til den navnkundige Café Paradis i Aarhus - populært kaldet "den sidste":

"Driver langs åen, jeg ser månen blir' blokeret af dig / Nede på Den Sidste er vi de første til at gå vores vej / Ta'r dig ind, ta'r dig nu, ta'r dig sommeren ud / Ja, jeg gir' dig mit hjerte i Aarhus / Har aldrig danset med en stor mand / En stor mand som dig."

ANNONCE