Nyhed

Syd for Solen offentliggør tredje og sidste hovednavn

GAFFA.dk - alt om musik

Sammen med hovednavnet annonceres tre andre navne til søndagens program 

Festivalen Syd for Solen har netop annonceret hovednavn og tre andre artister til søndagsprogrammet, der bliver festivalens tredje og sidste dag. Hovednavnet er den engelske producer-duo Jungle, der bliver stærkt bakket op af svenske First Aid Kit, amerikanske Leon Bridges samt den danske r&b-kunstner Erika de Casier

Syd for Solens koncept er, at hver af de tre dage på festivalen har sit eget musikalske udtryk. Hver dag har hver sit hovednavn, som skal slå tonen an for resten af den pågældende dags lineup.


Festivalen har allerede offentliggjort hovednavnene til både fredag og lørdag. Fredag står i rockens tegn med Liam Gallagher i front, mens lørdag har fokus på indie med The National som hovednavn.

Soul- og folkmusik på plakaten

Søndag skal sætte gang i soul, folk, chill og danselyst i Søndermarken. Hovednavnet Jungle laver musik, der kan karakeriseres som mange forskellige genrer, herunder både funk-pop, neo-soul og nu-disco. Med hits som "Platoon", "Time", "Busy Earnin’" og "Keep Moving" har de en mission om at forvandle Søndermarken til ét stort dansegulv.  Deres seneste plade fik fire stjerner af GAFFAs anmelder.


Den amerikanske soulsanger Leon Bridges kommer til at medbringe sit 70'er inspirerede jazz-funk og 90’er neo-soul-musik til festivalen. Han er tidligere blevet sammenlignet med både Sam Cooke og Otis Redding. Hans seneste plade fik fire stjerner af GAFFAs anmelder. 

Også dansk r&b bliver repræsenteret på Syd for Solen. Søndagsprogrammet byder nemlig også på Erika de Casier. Hun er et upcoming talent på den danske musikscene, og tilbage i september vandt hun Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris ved Kronprinsparrets Priser 2021. Hendes seneste plade fik tre stjerner af GAFFAs anmelder.

Det fjerde navn på søndagsplakaten er fra den anden side af sundet. De to svenske søstre i First Aid Kit, medbringer deres  amerikansk inspirerede folk/countrypop og smukke vokalharmonier til Søndermarken. Deres seneste albumudgivelse, der er en hyldest til Leonard Cohen, fik fire stjerner af GAFFAs anmelder.


“Søndagen på SYD FOR SOLEN bliver fyldt med navne, der måske er forskellige i stil, men som har varme og sjæl til fælles. Leon Bridges og Erika de Casier byder på masser af tyngde og intimitet inden for moderne soul og r&b, First Aid Kits harmonier er som skabt til rammerne i Søndermarken, og Jungle slutter det hele af med den perfekte søndagsfest,” fortæller festivalens programlægger Xenia Grigat i en pressemeddelelse.

Programmet er endnu ikke fuldendt

I pressemeddelelsen oplyses det også, at der stadig er flere offentliggørelser at glæde sig til. Selvom Syd for Solen har offentliggjort hovednavnet samt tre andre artister til hver dag på festivalen, betyder det ikke, at programmet er fuldendt. Flere mellemstore og upcoming artister vil blive offentliggjort i den kommende tid. 

Det foreløbige Syd for Solen 2022-program:

Fredag 10.06.22
- Liam Gallagher (UK)
- Black Honey (UK)
- Goat Girl (UK)
- PRISMA (DK)

Lørdag 11.06.22
- The National (US)
- Anna Calvi (UK)
- Sharon Van Etten (US)
- eee gee (DK)

Søndag 12.06.22 
- Jungle (UK)
- Erika de Casier (DK)
- First Aid Kit (SE)
- Leon Bridges (US)

Festivalen vil have plads til op mod 15.000 gæster per dag. Du kan købe billetter til både fredag, lørdag og søndag via billetlugen.dk. Fredag- og lørdagsbilletterne er allerede i salg, mens søndagsbilletterne sættes i salg torsdag, den 2. december klokken 11.00.

SYD FOR SOLEN præsenteres af det erfarne musikagentur smash!bang!pow!, der i mere end 10 år har arrangeret koncerter med både danske og internationale artister. 

LÆS OGSÅ: Festivalen Syd For Solen er klar med endnu et hovednavn

Varm op til søndagen på Syd for Solen med "Busy Earnin'" af Jungle lige her:

ANNONCE