Nyhed

Sigur Rós-sanger udgiver nyt soloalbum

GAFFA.dk – alt om musik

Albummet ledsager en kunstinstallation, som er inspireret af den islandske vulkan, der gik i udbrud i marts 2021

Albummet, der netop er udkommet, har fået titlen Obsidian og er co-produceret af Paul Corley. Til albummet hører også en visuel kunstinstallation med samme titel. Kunstinstallationen kan findes på Tanya Bonakdar Gallery i New York frem til den 17. december 2021, oplyser Pitchfork.

Artiklen fortsætter efter opslaget


 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Tanya Bonakdar Gallery (@tanyabonakdargallery)

I Instagram-opslaget forklarer kuratoren bag udstillingen, at Jónsis kunstinstallation er inspireret af udbruddet af vulkanen Fagradalsfjall på Island. Jónsi var ikke i stand til at rejse til sit hjemland og opleve vulkanudbruddet, hvorfor han i stedet har fremtryllet "den majestætiske livskraft i gallerirummet gennem to nye lydinstallationer og en række skulpturelle værker, der hver præsenterer et sanseligt forslag."


Jónsi udgav sit første soloprojekt tilbage i 2010. Albummet har titlen Go og fik først en efterfølger sidste efterår med pladen Shiver fra 2020. Her samarbejdede den islandske sanger og sangskriver med den svenske popstjerne Robyn på sangen "Salt Licorice", der fokuserer på "den skandinaviske smerte". På samme album samarbejdede Jónsi også med skotske Elizabeth Fraser, der er bedst kendt fra bandet Cocteau Twins, på sangen "Cannibal".

GAFFAs anmelder gav Shiver fem ud af seks stjerner og skrev: "Der er efterhånden gået ti år, siden Jónsi udgav sin Nordic Music Prize-vindende solodebut, Go. Meget er sket siden, og hvor Go mest afveg fra Sigur Rós ved at være på engelsk og en kende lettere tilgængeligt i sit udtryk, er Shiver et ganske andet bæst af en plade."

Denne gang er der blot gået ét år siden Jónsis sidste udgivelse, og den nye plade Obsidian byder på i alt nye 10 sange.


Tracklisten er som følger:
1. Vikur
2. Ambrox
3. Kvika
4. Pyralone
5. Obsidian
6. Cypriol
7. Eyja
8. Öskufall
9. Vetiverol
10. Hedione

LÆS OGSÅ: LYT: Sigur Rós-vokalist udgiver single med legendarisk sangerinde

Lyt til Jónsis nye soloalbum Obsidian lige her:

ANNONCE