Nyhed

Franz Ferdinand-trommeslager træder ud af bandet

GAFFA.dk – alt om musik

Det skotske band må sige farvel til endnu et af sine oprindelige medlemmer

Tilbage i 2016 meddelte guitaristen Nick McCarthy fra det skotske indie-rockband Franz Ferdinand, at han ville træde ud af bandet. Nu har bandets trommeslager Paul Thomson givet samme besked, og det kommer som et chok for de eksisterende medlemmer, skriver Pitchfork.

"Det var lidt af et chok for os, da vi fandt ud af det, så det vil det sandsynligvis også være for nogle af jer," skrev bandet i et opslag på Instagram. ”Du bruger ikke 20 år på at turnere verden rundt med nogen, uden at de bliver som familie, og det kommer ikke til at ændre sig foreløbig. Vi er glade for, at vi delte disse eventyr og oplevelser sammen, og vi ser frem til at høre, hvad han finder på som det næste,” skrev det skotske band om trommeslagerens exit. Se hele opslaget nederst i artiklen.


Thomsons erstatning er allerede fundet. Det bliver Audray Tait, der vil overtage trommestikkerne, og hun har allerede været i studiet med bandet.

”Det føles helt naturligt at spille med hende, og hun er rigtig sjov. Det har været elektrificerende at være i studiet sammen, og vi kan ikke vente med at spille live for jer alle,” skrev Franz Ferdinand i selvsamme opslag på Instagram. Paul Thomson kommer også til orde i opslaget, og skriver, at ”Franz Ferdinand altid er og vil være familie og en kæmpe del af mig”.


I 2016 gik den originale guitarist Nick McCarthy ud af bandet og blev erstattet af Dino Bardot og Julian Corrie.

Franz Ferdinand startede i 2002 og kan altså næste år fejre 20-års jubilæum. Deres selvbetitlede debutalbum fra 2004 indbragte dem den prestigefylde Mercury Prize, og siden har de udgivet seks studiealbums, inklusive et under bandnavnet FFS, som var et samarbejde mellem dem og gruppen Sparks.

I 2016 udgav de singlen "Demagogue", som forholder sig kritisk til Donald Trump, der på daværende tidspunkt stadig kun var republikanernes præsidentkandidat. Den var en del af "30 Days, 30 Songs"-projektetet, hvor kendte musikere delte en ny anti-Trump sang hver dag i måneden op til præsidentvalget den 8. november 2016. 


LÆS OGSÅ: Franz Ferdinand angriber Donald Trump i ny sang

 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Franz Ferdinand (@franz_ferdinand)

ANNONCE