Nyhed

Myrkur giver koncert med Copenhagen Phil

GAFFA.dk – alt om musik

Sangeren vil præsentere sin musik i et nyt format i samarbejde med Sjællands symfoniorkester til en af Copenhagen Phils 60 minutes koncerter

Den danske black metal/folk-sanger, sangskriver og multiinstrumentalist Myrkur præsenterer sine sange i et nyt format, når hun den 2. februar 2022 gæster Sjællands symfoniorkester til en af Copenhagen Phils 60 minutes koncerter.

60 minutes-koncertrækken har eksisteret siden sæsonen 2011/2012 og beskrives som et møde og en hybridform mellem den rytmiske og den klassiske verden.


Myrkur, der bærer det borgerlige navn Amalie Bruun, har gjort sig bemærket med sin unikke blanding af black metal og nordisk folkemusik, og hun har de seneste år turneret verden rundt og spillet på en lang række metalfestivaler. Musikeren giver desuden koncert på Copenhell i 2022.

LÆS OGSÅ: Copenhell annoncerer 19 nye navne til 2022

Til 60 minutes koncerten, som finder sted i det tidligere Radiohus på Frederiksberg, vil sangeren optræde uden sine faste musikere. I stedet vil hun blive akkompagneret af kor og klassisk orkester, der spiller sammen som ét stort band.


Koncerten tager udgangspunkt i musikerens anmelderroste album Mareridt fra 2017, som vil blive fortolket i en ny symfonisk version. Publikum kan se frem til at høre albummet fremført i sin fulde længde, foruden uropførelser af nye sange.

Mareridt blev kåret som Årets Album ved Metal Hammers Golden Gods Awards i 2018 og modtog desuden en flot bedømmelse fra GAFFAs anmelder på fem ud af seks stjerner. Her lød det blandt andet: ”Mareridts 38 minutter vinder ved at være vidunderligt varierede og vidner om, at Myrkur er inde i en rivende og interessant udvikling som sangskriver og musiker.”

Myrkur og komponist Karsten Fundal har arbejdet sammen om at omlægge sangene til deres nye format med et klassisk symfoniorkester i ryggen. Fundal har tidligere arrangeret musikken til 60 minutes-koncerter med blandt andre Mew, Efterklang og Den Sorte Skole.


”Det er en drøm for mig at få æren af at opføre mit album Mareridt i selskab med Copenhagen Phil. En række klassiske komponister var store inspirationskilder for mig, da jeg skrev dette album, og jeg glæder mig derfor meget til at forvandle et metalalbum til en symfoni. Vi skal dykke dybt ned i det underbevidste, det mørke og det smukke – ind i mareridtet,” udtaler Myrkur i en pressemeddelelse.

Sangeren fik sin debut i 2014 med udgivelsen af en selvbetitlet ep. Året efter udkom studiealbummet M. I 2017 fulgte Myrkur op med omdrejningspunktet for den kommende koncert, studiealbummet Mareridt, og endelig udkom pladen Folkesange – denne gang med primært folk og uden black metal-elementer – sidste år. Sidstnævnte var at finde på GAFFAs liste over gode danske udgivelser, der forsvandt i corona-larmen. Albummet modtog fem ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder.

Myrkur modtog ligeledes fem ud af seks stjerner for sin koncert i Skt. Lukas Kirke i Aarhus i maj.

LÆS OGSÅ: Englelyd og verdslige tekster i kirkerummet

Billetsalget starter torsdag den 21. oktober kl. 10 via www.copenhagenphil.dk

Kom i stemning med videoen til "Ulvinde":

ANNONCE