Nyhed

EUFORISKE OG MØRKE ØJEBLIKKE: Myrkur annoncerer nyt album – og kommende Danmarksturné

Der er splinterny musik på vej fra danske Myrkur, som også snart kan opleves live

I 2020 kastede Amalie Bruun, bedre kendt som Myrkur, distortede guitarer, riffs og skrig over bord med albummet Folkesange.

Nu er hun klar med mere musik i form af et splinternyt album, der udkommer den 20. oktober. Albummet har fået titlen Spine, og indeholder ifølge en pressemeddelelse ”et væld af potente konnotationer”. Ordet kan både lede tankerne hen på vækst og fleksibilitet, men også styrke, trods samt en kerne i vores væsen. I pressemeddelelsen beskrives der videre:

"Det er det, der holder et menneske oppe og giver os mulighed for at genopbygge. Det er et album, der omfatter alle disse træk – en genfødsel, der balancerer vores mest euforiske og vores mørkeste øjeblikke.”


Myrkur har allerede delt lidt ud fra sit kommende album. Senest har hun udgivet singlen "Valkyriens sang” som kan høres nedenfor.

I forlængelse af det nye album annoncerer Myrkur også en Danmarksturné, hvor hun spiller fire koncerter fordelt på landets fire største byer: København, Aarhus, Odense og Aalborg.


Myrkur har gjort sig bemærket for sin unikke blanding af black metal og nordisk folkemusik. Hun debuterede i 2014 med udgivelsen af en selvbetitlet ep. Året efter fulgte hun op med albummet M, efterfulgt af 2017-albummet Mareridt og senest Folkesange.

Sidste sommer var hun en del af lineuppet til Copenhell 2022, hvor hun også skilte sig ud ved netop at præsentere publikum for den nordiske folkesangstradition. Koncerten blev anmeldt af GAFFAs Keld Broksø, som gav den tre stjerner under titlen Lyden af blid opvågnen:

”Når det er sagt må man lade Myrkur & Co. at de fik skabt en stemning, der er helt deres egen. Alene cello, violin, keys, traditionelle trommer med mere viser, at vi er ude i eksperimenterne på Copenhell, men det virker på en eller anden måde, fordi lader man sig først suge ind i universet, så er det stort, vildt og anderledes – på den lidt meditative måde,” hed det blandt andet i anmeldelsen.


Billetsalget til den kommende turné er allerede startet og billetter kan købes her.

Se datoer for turnéen

  • Feb 23, 2024: Studenterhuset – Aalborg
  • Feb 24, 2024: Voxhall – Aarhus
  • Feb 29, 2024: Posten – Odense
  • Mar 02, 2024: Store VEGA – København

MYRKUR-INTERVIEW: Inde i mørket findes der et andet

ANNONCE