Nyhed

Myrkur tager på kirketurné

GAFFA.dk – alt om musik

Oplev numrene fra Folkesange live for første gang

I marts måned, lige da verden lukkede ned, udsendte Myrkur det folkemusik-orienterede album Folkesange. Myrkur alias sanger og sangskriver Amalie Bruun har derfor endnu ikke turneret med albummet, men snart sker det. Til maj besøger hun tre kirker i Odense, Aarhus og Aalborg, og publikum kan se frem til et enkelt set-up med Myrkur i front, to korsangere og en cellist. De kan opleves her:

13. maj: Ansgars Kirke, Odense


14. maj: Skt. Lucas Kirke, Aarhus

15. maj: Vor Frelsers Kirke, Aalborg

De tre kirkekoncerter arrangeres af henholdsvis Posten, Train og Studenterhuset. 


Myrkur indledte karrieren med fokus på black metal på ep'en Myrkur i 2014. Med sine to første fuldlængde-studiealbum, M fra 2015 og Mareridt fra 2017, kombinerede hun rå black metal med sin forkærlighed for den nordiske folkemusik, og albummene fik international opmærksomhed både fra anmeldere og lyttere. Førstnævnte fuldlængdealbum vandt også en GAFFA-Pris i kategorien "Årets danske hardrock/metal-udgivelse". Årets priser uddeles 4. marts – denne gang dog uden nomineringer til Myrkur.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2021: Og de nominerede er...

Med udgivelsen af sit nyeste og tredje album, Folkesange, har Myrkur fortsat sin rejse ind i den nordiske folkemusik og har helt nedtonet black metallen, men de to genrer har mange fællestræk. 


”Den nordiske black metal har rødder i folkemusikken. Hele tematikken i nordisk black metal og nordisk folk har meget til fælles, ligesom begge stilarter besidder en kæmpe styrke”, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: MYRKUR-INTERVIEW: Inde i mørket findes der et andet

 GAFFAs anmelder var begejstret for Myrkurs nye udtryk og uddelte fem stjerner.

LÆS OGSÅ: MYRKUR-ANMELDELSE: Bjergtagende musikalsk skønhed med iboende vildskab

Varm op med "Ella" fra albummet Folkesange:

ANNONCE