Nyhed

Kristian Jensen springer ud som sanger – med hjælp fra Pernille Rosendahl

GAFFA.dk – alt om m

Denne nyhed var en aprilsnar

Den tidligere udenrigsminister Kristian Jensen lancerer nu en ny karriere som sanger og sangskriver.

Det er kun en uge siden, Kristian Jensen landede et nyt job som direktør i den grønne erhvervsorganisation Green Power Denmark, men nu udvider han paletten yderligere. Fredag den 29. april udgiver han sit debutalbum Genstart på halvvejen, og fredag den 8. april udkommer førstesinglen, ”Alt andet end grå”.


Albummet er skrevet og produceret i tæt samarbejde med Kristian Jensens private partner, Pernille Rosendahl, og udkommer på hendes pladeselskab, Dark Bird Inc. Onde tunger vil måske mene, at han ligefrem lukrerer på relationen til en af Danmarks dygtigste sangere og sangskrivere.

GAFFA har talt med Kristian Jensen om hans overraskende karriereskifte.

– Det kom til mig, lige efter at jeg var blevet væltet som næstformand i Venstre ved hovedbestyrelsesmødet i det gamle psykiatriske hospital i Brejning ved Vejle i august 2019. Som jeg skrev på Twitter dengang: ”Om lidt sætter jeg mig i bilen og forlader Comwell Kellers Park i Brejning efter en minderig weekend. Jeg vil sætte Volbeat med 'For evigt' på for fuld udblæsning og nyde energien, kraften og livsglæden fuldt ud.”


– Og så der, på køreturen mellem Brejning og Herning i den smukke sensommersol, mens jeg hørte ”For evigt” på repeat, gik det op for mig: Jeg vil sgu være rocksanger. Jeg spillede lidt guitar som teenager, inden jeg kom til at bruge al min tid på politik og på at være gymnastiktræner. Og jeg mærkede også lidt af rampelyset, da jeg lavede valg-rappen "Jeg tror på dig" i 2007 og var med i Vild Med Dans i 2010. Det var sgu en fed tid, Og så fandt jeg min gamle guitar frem, da jeg kom hjem, længst væk i pulterkammeret, og inden længe begyndte jeg også at skrive sange, siger Kristian Jensen til GAFFA og fortsætter:

– Jeg kunne mærke, at mit ægteskab gennem 21 år var ved at kuldsejle, så det skrev jeg nogle sange om. Du ved, skilsmisseplader kan bare noget, Bob Dylans ”Blood on the Tracks” og Peter Sommers ”Alt forladt” er for eksempel nogle af mine yndlingsplader. Og da jeg så blev kæreste med Pernille Rosendahl få måneder senere, så var det oplagt at spørge hende, om hun ville hjælpe mig med at skrive sangene færdige, og inden længe havde vi skrevet 10 numre sammen. Og så lå det også lige til højrebenet at spørge hende, om vi kunne indspille den sammen med hendes musikere og udgive den på hendes pladeselskab, så det gjorde vi. Vi har også indsunget en duet, ”Tweete til hinanden”.

LÆS OGSÅ: Pernille Rosendahl fylder 50 – her er hendes fem bedste sange


Er det helt forkert antaget, at du har brugt Pernille Rosendahls store succes og popularitet som et springbræt ind i musikbranchen?

– Det var dog et voldsomt sexistisk spørgsmål. Det ville du aldrig have spurgt en kvindelig musiker om, ville du? Om hun havde brugt sine mandlige partnere til at hjælpe sig frem i musikverdenen? Selvfølgelig har jeg ikke det. Jeg havde også næsten skrevet halvdelen af sangene, inden jeg mødte Pernille. I hvert fald inden vi blev kærester.

Godt ord igen, Kristian. Hvilken musikalsk retning går albummet i?

– Oprindeligt havde jeg tænkt mig, at det skulle være en slags blød heavy ligesom Volbeat, men samtidig var jeg jo ved at lande et job som leder af en grøn erhvervsorganisation, så jeg tænkte, at det ville være mere klimavenligt, hvis albummet blev helt akustisk og singer-songwriter-agtigt, så sådan er det blevet. Men Michael Poulsen fra Volbeat medvirker på en anden duet, ”Fra brise til storm”.

Skal du så på turné?

– Ja, jeg tager på turné til efteråret. Det bliver også akustisk – altså med Pernilles musikere inde over.

Du har tre børn. Hvordan vil du forene et familieliv med en karriere inden for musikken? Der er jo tale om en branche med ufatteligt ringe økonomiske og arbejdsmæssige vilkår.

– Du er din egen lykkes smed. Det har jeg altid sagt. Penge er ikke et problem i min verden, fordi jeg har dem, og er superpriviligeret i den forstand, at min kreative åre først har ramt mig i en sen alder, så jeg har haft mulighed for at helgardere mig økonomisk på den måde. Jeg synes flere kreative mennesker burde lægge drømmene på hylden og vente, til de har tjent deres første million med at springe ud som kunstnere.

Du går stadig i jakkesæt. Nogle ville måske kalde din stil for en anelse corporate og kedelig. Skal du ikke have et nyt image, nu hvor du skal til at gebærde dig i musikkens farverige verden? Måske noget med en læderjakke, og skal du ikke også til at have skæg og længere hår?

– Det er et meget underligt og nedværdigende spørgsmål. Jeg synes, det er vigtigt, at man får lov til at være, som man er. Har du hørt om mænd, der har været nødt til at ændre på deres udseende for at slå igennem som musikere? Eller politikere for den sags skyld. Nej vel?!

ANNONCE