Nyhed

Old Music Friday: 1-0 til Kurt Cobain

GAFFA.dk - alt om musik

Metalcore-pop-samarbejde, tidernes værste coversang og principielt boykot i pressefrihedens navn. Det er nogle af stikordene bag ugens Old Music Friday.

Redaktionen gik baglæns, da vi genfandt Puddle of Mudds coverversion af Nirvanas “About A Girl”. For enhver, der så det og sad forskrækket tilbage, er der ingen anden måde at gøre det godt igen på end at tilføje originalversionen til fredagens liste. Det bliver en let sejr til fordel for Nirvana. 1-0.

Man bliver aldrig træt af The Cure, især ikke på en fredag som denne. Vi er dykket ned i albummet Wish, og som mange ved, er det dér, en bestemt klassiker befinder sig. Vi har muligvis listet alletiders fredagssang.


Et interessant samarbejde med metalcore-gruppen Bring Me The Horizon og den norske popstjerne Sigrid har manifesteret sig i en balladeagtig nyudgivet single fra popstjernen. I den anden ende af volumenspektret finder vi imidlertid post-black metal-/blackgaze-gruppen Deafheaven, som kommer til VoxHall i Aarhus til efteråret. De er på listen med “Dream House” fra deres ikoniske album Sunbather fra 2013.

Der er godt nyt fra hiphop-fronten, eftersom Kendrick Lamar for nylig annoncerede, at hans nye album, Mr. Morale & The Big Steppers, lander den 13. maj. Vi fejrer det med noget lidt ældre Lamar.

Endelig har vi også tilføjet en sang af bandet Tool, som for ganske nylig har stået midt i en lille presseetisk storm her i Skandinavien. GAFFA Danmark har valgt at boykotte deres koncert i morgen i Royal Arena. Det kan du læse mere om lige her. På trods af at vi synes, deres fotografiregler er forkerte, er vi stadig ret glade for deres musik.

ANNONCE