Nyhed

Singvogel fejrer 20 års jubilæum med koncerter

Bandet har desuden en nærtforestående albumudgivelse i starten af maj.

Bandet har desuden en nærtforestående albumudgivelse i starten af maj.

Rockveteranerne i Aarhus-bandet Singvogel gæster Råhuset i København den 29. april og Radar i Aarhus den 30. april. Koncerterne er to sæt med numre fra bandets bagkatalog – med pause mellem sættene.

I anledning af jubilæet er der endvidere udkommet en ny single, “Chefs Fjæs”, som er et fuzz-forvrænget rocknummer med en tekst, der tager afsæt i lykken og ødelæggelsen af selvsamme. Lyt til nummeret nederst i artiklen.


Singvogel gav deres første koncert i 2001, og har sidenhen udgivet syv album. Deres første album, Hotellet Brænder, udkom i 2003. Dette samt to yderligere af bandets udgivelser er lavet i samarbejde med Brabrand-digteren Peter Laugesen, som læste sine digte op i takt til musikken.

Singvogel udgøres i dag af forsanger og guitarist Andreas Hansn, Lotte Maxild på klarinet, Jørgen Holm på trommer og andet slagtøj samt Rikke Alminde på monosynthesizer.

Bandet har lavet teatermusik, været backingband for resterne af new wave-gruppen Slængs, lavet musik til oplæsninger af forfatter Erwin Neutzsky-Wulff og har i 15 år også været en del af den faste udstilling på Bornholms Kunstmuseum med musik på to videoværker. I 2021 gjorde bandet partnerskab under Lyd + Litteratur-festivalen med forfatteren Hanne Viemose.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Flere feltrapporter fra sindets industrikvarter

Billetter til de to koncerter på henholdsvis Råhuset i København og Radar i Århus kan købes på to forskellige hjemmesider:

Råhuset den 29. april: Onkel Dannys Plads


Radar den 30. april: Radars hjemmeside

ANNONCE