Nyhed

FOTOUDSTILLING: Nephew smeder og smider album

Udstillingen Lydbilleder fra en by tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

Nephew var i 2006 klar med deres tredje album, Interkom kom ind, der var opfølgeren på succesen USADSB.

Set i bakspejlet havde bandet ikke behøvet at være bekymrede over albummets udgivelse. For det hittede stort, med sange som ”Mexico ligger i Spanien” og "Igen & igen &."

Billedet af Nephew i arbejdstøjet blev taget til GAFFAs forside i oktober måned 2006 hos fotografens underbo, der var et smedeværksted.


- Jeg tror, at inspirationen til billedet kom fra bandet Kliché, som også legede med det uniformerede udtryk, siger Søren Solkær, der er fotografen bag billedet og fortsætter.

- De var rigtig sjove. Det er en kreativ flok – også udover det musikalske var de alle sammen rimelig kreativt anlagt, så de var meget samarbejdsvillige.

Bandet arbejdede efter en anderledes ordning end mange andre bands, idet de alle beholdt deres arbejde ved siden af musikerlivet.


Derfor opstod der en særlig disciplin, når de for eksempel arbejdede på albummet ved Gudenåen eller i Pukstudierne udenfor Randers.

GAFFA har fulgt Nephews karriere fra starten, og du kan finde flere billeder, interviews og anmeldelser fra GAFFAs arkiv lige her.

Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.


ANNONCE