Nyhed

Taylor Swift raser mod Damon Albarn: "Det er fucked up ikke at respektere min sangskrivning"

GAFFA.dk – alt om musik

"Jeg skriver ALLE mine sange", understreger Swift over for Albarn

Taylor Swift er faret i blækhuset på Twitter, efter at Damon Albarn i et interview har sagt, at hun ikke selv skriver sine sange. Det understreger Swift, at hun gør. Albarn svarer tilbage, at hans udtalelser er reduceret til clickbait.

Det er Los Angeles Times, der har interviewet Albarn, hvor han blandt andet siger, efter at journalisten Mikael Wood har sagt, at Taylor Swift er en excellent sangskriver:


"Hun skriver ikke sine egne sange".

Herefter svarer journalisten: "Selvfølgelig gør hun det. Hun co-skriver nogle af dem."

Hertil svarer Albarn:


"Det tæller ikke. Jeg ved, hvad co-sangskrivning er. Co-sangskrivning er meget anderledes end sangskrivning. Jeg hater ikke på nogen, jeg siger bare, at der er en stor forskel på at være sangskriver og så skrive sange sammen med andre. Det behøver ikke at betyde, at resultatet ikke kan være virkelig godt. Og nogle af de største sangere – jeg mener, Ella Fitzgerald skrev ikke en eneste sang i sit liv."

Denne kommentar har fået Swift til tasterne. På Twitter skriver hun: 

"Damon Albarn, jeg var sådan en stor fan af dig, indtil jeg så dette. Jeg skriver ALLE mine sange. Din kommentar er fuldstændig forkert og SÅ skadelig. Du behøver ikke at kunne lide mine sange, men det er virkelig fucked ud at prøve at miskreditere min sangskrivning. WOW." Hun tilføjer: "Jeg skrev selv dette tweet, hvis du skulle være i tvivl."


Damon Albarn svarer tilbage:

"Jeg er helt enig. Jeg havde en samtale om sangskrivning, og desværre blev det reduceret til clickbait. Jeg undskylder uden forbehold. Det sidste, jeg ville gøre er at miskreditere din sangskrivning. Jeg håber, du forstår."

Albarn skriver dog ikke, at han er blevet fejlciteret.

Pitchfork, der også fortæller historien, har uden held forsøgt at få kommentarer fra repræsentanter fra Swift og Albarn.

Damon Albarn er aktuel med albummet The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows og giver koncert i KB Hallen 9. marts.

Taylor Swift er i gang med at genindspille sine første seks album, hvis originaludgaver hun har mistet rettighederne til. Hun har indtil videre genindspillet Fearless og Red, der begge udkom sidste år.

LÆS OGSÅ: Swift er indbegrebet af empowerment på eget kopi-album

ANNONCE