Nyhed

LYT: Tame Impala og Diana Ross udgiver 70'er-inspireret single

I forbindelse med filmen "Minions: The Rise of Gru" er første single fra filmens soundtrack udkommet

Af alle de album, en skribent som jeg kan gå og vente på i løbet af året, så blev jeg selv dybt overrasket over i al oprigtighed at kunne sige, et af dem er det kommende soundtrack til Minions: The Rise of Gru. Tracklisten, der blev offentliggjort for et par uger siden, ser nemlig vanvittig ud, hvis man er typen lige som jeg, der elsker 70’er-funk og disko.

I dag får vi så første forsmag, i form af ”Turn Up The Sunshine”, med Tame Impala bag musikken og Diana Ross på vokal. Det er rigtig svært at forstå, at nummeret er fra 2022 og ikke 1977.

Tame Impala, eller med andre ord Kevin Parker, sørger for, at lytteren instrumentalt har det rigtig lækkert, med et varmt groove, fræk basgang, flotte baggrundsstrygere og fede tilføjelser af horn. Og så er der Diana Ross, der leverer på en måde, som kun Diana Ross kan. Der går ikke mere end et minut, før det her nummer klæber sig fast til éns hjerne. Sangen kan høres under artiklen.


Resten af soundtracket til Minions: The Rise of Gru, byder på et væld af covers af gamle 60’er- og 70’er-numre, givet at filmen er en origin story, der skal foregå i 70’erne. For bare at nævne et par eksempler byder filmens soundtrack på et St. Vincent-cover af ”Funkytown”, en Kali Uchis-udgave af Stan Getz’ ”Desafinado” og et Brockhampton-cover af Kool & The Gangs ”Hollywood Swinging”.

Den fulde trackliste kan ses i dette Instagramopslag fra produceren bag soundtracket Jack Antonoff:

Det er spændende at høre igen fra Diana Ross, der indtil for godt og vel et år siden ikke havde udgivet musik i 15 år, og nummeret her viser bare, hvor fængende og fantastisk en stemme og popsensibilitet, den kvinde stadig har.


ANNONCE