Nyhed

Jeff Beck spiller to koncerter i Danmark

GAFFA.dk - alt om musik

Veteranen spiller både øst og vest for Storebælt til sommer.

Jeff Beck slog igennem som afløser for Eric Clapton i The Yardbirds i 1966, hvorefter han stod i front for Jeff Beck Group og Beck, Bogert & Appice. Nu er det annonceret, at guitaristen besøger Amager Bio til Copenhagen Jazz Festival den 28. juni 2022 og den efterfølgende dag på Værket i Randers.

Den verdenskendte guitarist skiftede i 1975 til en hovedsagelig instrumental stil, hvor han fokuserede på at skabe innovativ lyd med konnotationer til genrer som hard rock, bluesrock, jazzfusion og med snerter af electronica.


Dog er Becks seneste skud på stammen Loud Hailer (2016) anderledes, da guitaristens instrumentalitet her akkompagneres af sang. På pladen optræder to medlemmer fra trioen Bones UK: sangerinde Rosie Bones og guitarist Carmen Vanderberg. Loud Hailer fik pæne ord med på vejen af GAFFAs anmelder.

“Du kan sætte stemningen med et instrumentalt nummer, men du kan ikke rigtig fortælle en historie,” erkender Beck. “Det ville du ikke forvente af en, der engang sagde farvel og tak til sangere. Men sandheden er, at jeg spiller bedre, når jeg kan spille ud fra sangtekster.”

LÆS OGSÅ: Portræt: Guitar-giganten Jeff Beck fylder 70


Beck har i sin karriere modtaget Grammy-prisen for Best Rock Instrumental Performance seks gange og Best Pop Instrumental Performance en gang. Han er blevet optaget i Rock and Roll Hall of Fame to gange: først med The Yardbirds i 1992 og som soloartist i 2009.

Billetter til Copenhagen Jazz Festival i Amager Bio tirsdag den 28. juni kan købes via ticketmaster.dk og amagerbio.dk. Hvis man befinder sig vest for Storebælt, kan man købe billetter til Becks koncert på Værket i Randers den 29. juni via deres hjemmeside.

Lyt til samspillet mellem Becks guitar og Rosie Bones' vokal i "Scared for the Children" fra Loud Hailer:

ANNONCE