Nyhed

Tønder Festival offentliggør nye internationale og danske navne

GAFFA.dk - alt om musik

Der er skrevet yderligere ni navne på sensommerfestivalens plakat, som rummer en bred vifte af stærke internationale og danske kunstnere.

Folk- og rootsmusikfestivalen i Tønder, som foregår den 25., 26., 27. og 28. august, går ikke på kompromis med årets program. Plakaten er så småt tildækket med såvel veteraner som fremadstormende navne fra toppen af både den danske og internationale scene.

Musikere fra hele verden aflægger visit hos festivalen, og der vil være alt fra sangskrivernes følelsesladede fortælleuniverser til folk-, roots- og bluesmusikkens traditionsrige takter og toner.


Adskilt over distance – tæt i musikken

Tønder Festival offentliggør fem singer songwriter-artister, som rejser til festivalpladsen i det sydvestlige Sønderjylland. Her er der tale om canadiske Connie Kaldor, som har besøgt festivalen flere gange, og irskfødte Irish Mythen (billedet) – endnu en Tønder-genganger, som flere danskere efterhånden kan nikke genkendende til. Fra Irland kommer desuden duoen Mick Flannery og Susan O’Neill, og der vil endvidere være gensyn med down under-tordenrøsten fra William Crighton. Sidst, men ikke mindst, repræsenteres Danmark atter af Calby, som optrådte på festivalen i fjor.

Man kan som gæst forvente lange køer til fadølsanlæggene inden og under showtime, når Hans Theessink & Knud Møller maler festivalpladsen med blå toner og mætter enhver guitarsult. Danskeskoene kridtes endvidere i et glædeligt gensyn med skotske folktrocktraditioner leveret af Tønder Festival-gengængere Skerryvore fra Skotland og energiske Còig fra Cape Breton i Canada. I en mere moderne kontekst formidler de danske og musikalsk eksperimenterende Efterklang – sammen med Sønderjysk Pigekor – en oplevelse gennem alt fra elektronisk postrock til eksperimenterende popfortolkninger.


LÆS OGSÅ: Tønder Festival klar med flere navne fra ind- og udland

Tønder Festival løber af stablen 25., 26., 27. og 28. august. Billetter til sensommerherligheden kan skaffes via festivalens hjemmeside, hvor du endvidere kan få et overblik over programmet, der løbende opdateres.

Varm op med Irish Mythens "Did You Ever":


ANNONCE