Nyhed

DENNE WEEKEND: Hej Søster Fest rykker til Aarhus for at fejre mangfoldighed

Efter to succesfulde år i København har Hej Søster Fest vendt snuden mod Smilets By

Efter to succesfulde år i København har Hej Søster Fest vendt snuden mod Smilets By og åbner nu dørene op for en aften med stjerneskud og mastodonter fra den danske musikbranche den 9. oktober.

Det startede som en spilleliste som et modstykke til den mandsdominerede musikbranche i Danmark, og nu kan Hej Søster-konceptet og bagkvinde Fallulah (billedet) byde inden for til tredje Hej Søster Fest – denne gang i Aarhus.

– Der er jo musikelskere i hele landet, og med vores fokus på diversitet føltes det som en naturlig udvikling også at kigge andre steder hen end København. Af samme grund har jeg haft fokus på at booke kunstnere med rødder i Jylland. Det er faktisk kun Rebecca Lou, der er fra Sjælland i år, forklarer Maria Apetri, som er Fallulahs borgerlige navn.


– Af helt selviske årsager ville jeg også bare rigtig gerne bringe festen til Aarhus, da jeg elsker byen, fortsætter hun.

Særligt peger hun på, hvor stolt hun er over det lineup, der er blevet annonceret i år. Det er upcoming navne som AySay og en af de mest legendariske musikere i dansk musikhistorie, Anne Linnet, som står på plakaten sammen med Dopha, Rebecca Lou, Annika Aakjær og Ravi Kuma.

– Publikum kan forvente en vanvittigt fed musikalsk oplevelse. Det er helt unikt at have de seks navne på samme scene på én aften i så intime rammer. Vi er så stolte af det lineup, vi kan præsentere i år, som rummer meget forskellige artister og udtryk, forsætter Fallulah.


Selv peger hun på, at det særlige ved Hej Søster Fest altid har været stemningen, som er utroligt positiv og opløftende.

– Vi er mega stolte af vores publikum og har altid fået at vide fra kunstnerne, at de mærker så meget kærlighed og opbakning, når de spiller. Jeg kan huske, at der var en journalist, der beskrev Hej Søster Fest som at være inde og se en fodboldkamp og heppe på det samme hold, siger hun.

Som noget unikt i år har holdet bag Hej Søster Fest hyret lokale kvindelige kunstnere til at lave en interaktiv kunstudstilling skræddersyet til Hej Søster Fest, hvilket gerne skulle løfte oplevelsen op på et helt nyt niveau.


– Det skal føles som et varmt, inspirerende og velkomment rum at træde ind i, hvor man kan give sig hen til stemningen og musikken – og bare have en vidunderlig aften, slår Fallulah fast.

Det vigtigste og det endegyldige mål for Hej Søster Fest er netop at sætte fokus på kvindelige og non-binære artister i den danske musikbranche. Det var med det ønske, at aftenen overhovedet blev skabt for tre år siden, og derfor varmer det utroligt meget hos arrangementets bagkvinde, at der er kommet markant mere fokus på kønsubalancen, end der var, da projektet startede.

– Der er sket utroligt meget. For fire-fem år siden var vi blot nogle få, der talte højt om nødvendigheden og vigtigheden af, at der var langt større diversitet i musikbranchen, forklarer hun.

– Siden har branchen opdaget, at de er nødt til at komme ind i kampen og aktivt deltage i den. Der var meget modstand fra store dele af branchen, som havde travlt med at fortælle os, at der ikke var nogle reelle problemer med kønsbalancen eller branchemiljøet.

Den fortælling er heldigvis blevet modbevist efterhånden, lyder det fra Fallulah.

– Dog er der stadig meget plads til forbedring, hvilket blev tydeligt, når man kiggede på årets mange festival-lineups rundt omkring. Der var virkelig mangel på kvinder på plakaten.

Det er heldigvis ikke tilfældet hos Hej Søster Fest, hvor mangfoldigheden hyldes, og kønsminoriteterne i den danske musikbranche får lov til at stå i fokus og fylde VoxHall i Aarhus med fantastisk musik samlet på en aften.

LÆS OGSÅ: Ny public service-kontrakt: DR skal stå til regnskab for andelen af kvindelige musikere

ANNONCE