Nyhed

BAKSPEJLET: Da Kanye West afbrød Taylor Swift på scenen

Wests besynderlige opførsel gjorde sig også gældende dengang

Den 13. september 2009 blev der budt op til en festlig aften uden lige, da den årlige MTV VMA-prisoverrækkelse løb af stablen i Radio City Music Hall i New York City. Som sædvanligt var der et stjernespækket line-up, og aftenen bød på optrædener fra blandt andet Lady Gaga, Beyoncé, Green Day og Muse.

Tidligere på året (2009, red.) havde vi mistet den ikoniske sanger Michael Jackson, og derfor havde det været forventeligt, at søsteren Janet Jacksons hyldestoptræden med søskendesangen ”Scream” ville trække de fleste overskrifter fra prisuddelingen.

Det blev dog ikke tilfældet, for i stedet blev det Kanye Wests mindeværdige fadæse, som stjal mediernes søgelys.


Det hele startede med, at den amerikanske popsanger Taylor Swift vandt prisen for den bedste kvindelige musikvideo, hvor mednominerede i samme kategori blandt andet var Beyoncé og Pink.

Tydeligt rystet

Da den dengang kun 19-åriger Swift først lige havde begyndt på sin takketale, stormede Kanye West pludseligt scenen og hev mikrofonen fra den tydeligt rystede Swift for at ytre sin ret så skandaløse udmelding:


”Yo, Taylor, jeg er virkelig glad på dine vegne. Jeg skal nok lade dig færdiggøre din tale, men Beyoncé havde én af de bedste musikvideoer nogensinde!”.

Efter Wests uventede afbrydelse begyndte publikum at rejse sig og buhe af rapperen, der forlod scenen, mens kameraerne viste billeder af en tydeligvis pinligt berørt Beyoncé - og en måbende Taylor Swift på scenen.

Selvom Beyoncé ikke vandt prisen for bedste kvindelige musikvideo, vandt hun alligevel den flotte pris ’Årets video’, hvor hun venligt inviterede Taylor Swift tilbage på scenen, så hun kunne færdiggøre sin takketale.


Du kan se Wests bommert i klippet nedenfor.

LÆS OGSÅ: Kanye West lyver dansk direktør død

ANNONCE