Nyhed

Bogaktuel Mel C åbner op om seksuelt overgreb

Melanie C blev seksuelt krænket dagen før Spice Girls' først optræden

Melanie Chisholm, bedre kendt som Mel C eller Sporty Spice, har i podcasten How to Fail afsløret, at hun var udsat for et seksuelt overgreb dagen før sin allerførste live-optræden med gruppen Spice Girls.

I 1997 var hun i Istanbul, Tyrkiet, hvor hun belønnede sig selv med en massage dagen før koncerten, hvor hun - som hun siger i podcasten - stod i ”spidsen af alt det, jeg ønskede at gøre, og alt jeg ønskede mig at blive.”

Men massøren forgreb sig på sangeren, der efterfølgende valgte at beholde historien for sig selv.


”Jeg begravede det øjeblikkeligt, fordi der var andre ting at fokusere på. Jeg havde ikke lyst til at gøre en stor ting ud af det, men jeg havde heller ikke tid til at håndtere det,” siger Chisholm i podcasten, hvor hun beskriver episoden som en ”mild version af seksuelt misbrug.”

Ny bog 

Men nu har Chisholm altså valgt at åbne op om det 25 år gamle traume - både i den aktuelle podcast og i den nye biografi Who I Am, der er kommet ud i dag (den 15. september, red.).


”Det kom til mig i en drøm, eller jeg vågnede bare op, og så var mine tanker på det,” siger hun og fortsætter: ”Og jeg tænkte bare, at jeg synes, at det er virkelig vigtigt for mig at sige det, endelig behandle det og processere det.”

I biografien fortæller hun om den rutsjebanetur, det har været at være med i Spice Girls. Hun blev således både diagnosticeret med klinisk depression, anoreksi, en tvangsoverspisning, angst og agorafobi.


”Det handlede mere om niveauet af berømmelse. Og mange af mine problemer blev drevet af kontrol eller mangel på kontrol. Jeg drak for meget, jeg spiste for meget. Jeg var flov og ydmyget af det,” siger Melanie C til Daily Mail i forbindelse med bogen.

Da GAFFA bragte et stort interview med Mel C tilbage i 2020, kom samtalen også ind på de svære, personlige udfordringer i kølvandet på kæmpesuccesen med Spice Girls.  

"Da jeg blev diagnosticeret som depressiv i 2000, var jeg fuldstændig overbevist om, at det var en reaktion på mit liv og alle de forandringer, som fandt sted. Udmattelsen over at køre på adrenalin – at det var bagsiden af den vidunderlige oplevelse, jeg havde haft (med Spice Girls- og solosucces, red.). Men det viste sig at være noget, jeg har skullet leve med," udtalte Chisholm dengang til GAFFA. 

LÆS MERE: MELANIE C-ANMELDELSE: Ren arbejdslejr for den sejeste Spice Girl

ANNONCE