Nyhed

Feist trækker sig fra Arcade Fire-turné efter overgrebsanklager

Anklager om seksuelt misbrug får konsekvenser for succesbandets aktuelle turné

Indiepopkunstneren Feist tager afstand fra Arcade Fire og opvarmer derfor ikke længere før deres koncerter.

Det sker, efter at fire personer har anklaget Win Butler for seksuelt misbrug og for at anvende sin position som forsanger til at forføre dem. Selv udtalte Butler, at der forelå samtykke i sagerne – hvilket dog ikke stemmer overens med vidnesbyrdene fra de fire ofre for Butlers påståede overgreb.

Feist opvarmede til bandets to første koncerter i Dublin fra den 30. til den 31. august, hvor hun valgte at donere overskuddet fra sit merchandise til Women’s Aid Dublin, der forsøger at stoppe vold i hjemmet i Irland, skriver Pitchfork.


”På en pub i Dublin efter at have øvet med mit band læste jeg den samme overskrift, som du gjorde. Vi havde ikke tid til at forberede det, der var i vente, og til at træffe en beslutning om ikke at flyve over havet, i lyset af situationen,” udtaler Feist via sin Instagram.

Men nu har hun haft tid til at overveje situationen og har besluttet sig for at trække sig helt fra koncerterne, der strækker sig gennem september i Europa.

”De sidste to aftener på scenen traf mine sange beslutningen for mig. At høre dem gennem denne linse var selvmodsigende, i forhold til hvad jeg har arbejdet på at gøre klart for mig selv gennem hele min karriere,” skriver Feist og fortsætter:


”Jeg har altid skrevet sange for at sætte ord på mine egne subtile vanskeligheder, forsøgt at blive mit bedste jeg og at tage ansvar, når jeg skal. Og nu tager jeg ansvar og tager hjem.”


LÆS OGSÅ: Arcade Fire-medlem anklaget for seksuelle krænkelser

ANNONCE