Nyhed

Peter Sommer-guitarist bag debutalbum med 74-årig sangskriver

Nyt album med Carsten Hentze er første fysiske plade fra Søren Zahles pladeselskab

Sanger, sangskriver og guitarist Søren Zahle er formentlig bedst kendt for sit mangeårige musikalske makkerskab med Peter Sommer, som han har spillet sammen med i både Superjeg tilbage i starten af 00'erne og siden som del af Sommers backingband Tiggerne.

Nu er Zahle imidlertid sprunget ud som pladeselskabsmand, og første album på Communale Records - som deler navn med Zahles lydstudie - bliver med en gammel kending fra hjembyen Skanderborg. 

I dag 74-årige Carsten Hentze bidrog til Superjegs album Øst/vest for knap 20 år siden. Nu udsender han første album i eget navn.


Det har fået titlen Backstage i himlen og udkommer den 10. september. Her er tale om en samling sange inspireret af Hentzes personlige oplevelser - men med en klar samfundskritisk kant - mens musikken trækker på både rock, country og folk. Det fremgår af en pressemeddelelse i forbindelse med albummet.

”Mine sange handler om mig selv og en masse andre mennesker, jeg har mødt på min vej i livets skrupskøre labyrint,” som Hentze selv formulerer det i et interview med GAFFA i anledning af sit kommende album.

Masser af forråelse


I en alder af 74 år har Hentze oplevet lidt af hvert og mødt mange forskellige mennesker. Som ung mand vandrede han ofte rundt som vagabond med sin guitar, og på albummets titelnummer ”Backstage i Himlen”, fortæller Hentze om et af de mange mennesker, som har krydset hans vej.

Sangen handler nemlig om en amerikansk pige, der kæmpede for at få backstagebilletter, og når det lykkedes – hvad det ofte gjorde – følte hun sig i himlen og var overbevist om have fundet ægte kærlighed. Titelsangen udkommer på fredag (den 9. september, red.) - dagen før selve albummet.


Man finder dog ikke kun sange om de folk, Hentze har mødt, på albummet. Her er også blevet plads til en del samfundskritisk eftertanke, eksempelvis i førstesinglen ”Al den forråelse”, som udkom tilbage i maj.

”Lige meget hvilken religion, lige meget hvilket system, lige meget hvilken ideologi, så ender det som regel altid med en rablende despot, som føler sig berettiget til at sprede død og ødelæggelse,” siger Hentze om sangen.

Det er ikke første gang, Hentze reflekterer over samfundet. I 2018 udsendte han sangen ”Protest mod vanvid”. Der handlede om forholdene for de dyr, der - med Hentzes ord - ”lever et lorteliv med sygdom og penicillin, spærret inde i jammerlige indelukker med tremmegulve og nogle få halmstrå”.

Det kommende album er produceret af Carsten Valentin (Superjeg), som også akkompagnerer Hentze på akustisk guitar.

LÆS OGSÅ: Peter Sommer: Her er otte sange, der betyder noget særligt for mig

ANNONCE