Nyhed

Pixies kommer til Danmark

Bostonbandet gæster DR Koncerthuset

Den 30. november i år udgiver Pixies deres ottende studiealbum, som kommer til at bære titlen Doggerel. Og nu har bandet, som tilbage i slutningen af firserne var en vigtig inspirationskilde for Nirvana, så annonceret koncert i Danmark i kølvandet på udgivelsen. 

Den 25. februar 2023 besøger Pixies DR Koncerthuset i København. De optrådte senest i Danmark i oktober 2019, hvor de besøgte KB Hallen og gav en - ifølge GAFFAs anmelder - firestjernet koncert.

Pixies blev dannet tilbage i 1986 og er - på trods af en pause fra 1993-2004 - blevet kendt som én af de mest indflydelsesrige grupper på rockscenen med kultklassikere som ”Where Is My Mind?”, ”Here Comes Your Man” og ”Hey”.


Flere prominente artister, herunder Nirvanas Kurt Cobain, har således fremhævet bandet som en markant inspirationskilde.

Boston-gruppen måtte tilbage i 2012 sige farvel til deres mangeårige bassist, Kim Deal. Pixies består derfor i dag forsanger af Black Francis, guitarist Joey Santiago, David Lovering på trommer og det nyeste medlem, Paz Lenchantin på bas.


Førhen har bandet i Danmark lagt vejen forbi blandt andet Falkoner Salen i København, NorthSide-festivalen i Aarhus og senest altså KB Hallen. Deres seneste album, Beneath the Eyrie, fik fem stjerner og en god pose rosende ord med på vejen:

”Pixies indfrier på Beneath the Eyrie forventninger, som ingen havde til dem, og ændrer væsentlige detaljer, der gør, at man igen må formode, at de kan levere væsentlige plader. De gør det i hvert fald på deres syvende album – den bedste siden Trompe le Monde. For helvede, Pixies! Velkommen tilbage!”

Billetsalget til koncerten starter den 30. september klokken 9.00 via drkoncerthuset.dk


LÆS OGSÅ: Interview: Pixies-bassist Paz Lenchantin er kommet for at blive

ANNONCE