Nyhed

MANGEÅRIGT MEDLEM FORLADER PIXIES: "Mit farvel kommer som lidt af en overraskelse for mig selv"

Afløseren er allerede fundet og starter på fredag

Bandet Pixies tager afsked med deres bassist Paz Lenchantin, da hun har valgt at forlade bandet for "at fokusere på sine egne projekter."

I 2016 interviewede GAFFA Pixies bassist Paz Lenchantin. Dengang var bassisten helt ny i Pixies-regi. I 2013 havde den oprindelige bassist Kim Deal meldt sig ud af bandet, og kort tid efter havde Pixies allerede fundet en erstatning - Kim Shattuck.

Efter blot fem måneder blev Kim Shattuck dog smidt ud af bandet, efter eget udsagn fordi hun havde stagedivet til en koncert. Da der så skulle findes en ny bassist, faldt valget på Paz Lenchantin. Men nu har hun altså også valgt at forlade bandet.


I GAFFAs interview blev hun spurgt, om hun var Pixies' langvarige kæreste, da hun selv havde sammenlignet Kim Shattuck med en rebound-pige efter bandets lange forhold med Kim Deal. Hertil svarede hun:

”Jeg tager tingene et skridt ad gangen. Det føles rigtigt. For mig vil flere blomster blomstre. Jeg elsker de her drenge så meget. De er mine brødre og min familie. Så jeg laver ikke nogen planer om at fratræde.”

For nyligt udtalte Lenchantin til Rolling Stone om sin afsked med bandet: ”Det har været en drøm at være blevet accepteret som en Pixie af bandet og af fans de sidste ti år, og en ære at have bidraget til Pixies' arv. Mit farvel kommer som lidt af en overraskelse for mig selv, ligesom det gør for mange andre, men det ser ud til, at de har udarbejdet en solid plan, som igen har skubbet mig til at gå videre til nye projekter, som jeg er spændt på.”


Pixies bliver ofte omtalt som pionerer inden for alternativ rock. Især albummet Doolittle fra 1989 gav bandet stor succes med deres blanding af støjende garagerock, poppede melodier og surrealistiske tekster, hvis omdrejningspunkt er alt fra død og tortur til incest og bibelske fortællinger. Gruppen har blandt andet været inspirationskilde for bands som Nirvana og Radiohead. Paz Lenchantin kom ind i bandet i 2014 og har været med til at indspille tre studiealbums: Head Carrier, Beneath the Eyrie og Doggerel.

”Paz Lenchantin, som blev medlem af Pixies i 2014, har forladt bandet for at fokusere på sine egne projekter. Vi er taknemmelige for Paz' mange bidrag og ønsker hende alt det bedste fremover,” skriver Pixies i et Instagram-opslag og tilføjer:

”Vi er glade for at byde Emma Richardson velkommen på bas. Emma vil gøre sin verdensomspændende turnédebut med Pixies på første aften af Bossanova x Trompe le Monde Europa-turnéen, som begynder denne fredag i Dublin.”


 

Intens og overbevisende opvisning af Pixies

ANNONCE