Højskole er ligesom efterskole – bare endnu federe

Magnus fandt sin højskole med en Google-søgning. Nu har han både stået på snowboard i Alperne og skrevet sange i musiklokalet – og lært noget vigtigt om sig selv og andre.

Fra sne til sang

Magnus Saarde vidste, hvad han ville, da han var færdig med gymnasiet: Han ville på højskole – og han ville stå på snowboard.

Jeg søgte bare på ‘snowboard højskole’, og så dukkede Oure op. Det var ret tydeligt, at de havde det mest gennemførte setup. Mange uger i sneen, seriøs undervisning og nogle virkelig dygtige instruktører.”

Det blev til 2 x 3 uger med snowboard i de østrigske Alper, hvor Oure har eget ski- og snowboardhotel, inden Magnus var klar til sit andet linjefag tilbage på højskolen.

Jeg havde egentlig valgt adventure, men jeg mærkede, at jeg havde lyst til at prøve noget helt andet – noget hvor jeg ikke var så meget på hjemmebane. Så jeg valgte musik.”

Det valg førte til nye udfordringer.

Jeg havde ingen erfaring. Jeg var vildt nervøs for, om alle andre kunne spille instrumenter. Men jeg fandt hurtigt ud af, at der er mange måder at være en del af musiklinjen på. Jeg har fået lov til at skrive tekster, optage sange og arbejde med musikprogrammer. Det handler ikke kun om at spille – det handler om at turde prøve noget nyt. Jeg elsker at være på musik.”

Nye rum, nye relationer, mere rummelighed

På Oure vælger man to linjefag – og det giver, ifølge Magnus, en helt særlig dynamik.

Du bliver virkelig tæt med én gruppe mennesker på dit første linjefag, og så skifter du og kommer ind i en ny gruppe. Det er lidt underligt i starten, men også vildt fedt. Jeg har lært mange flere mennesker at kende – på tværs af interesser og baggrunde.”

For Magnus er det ikke kun fagene, der gør Oure til noget særligt – det er stemningen og den måde, folk møder hinanden på.

Dengang jeg gik på efterskole og i gymnasiet oplevede jeg ikke altid, at der var plads til forskellighed. Her er det omvendt. Folk tør være sig selv – og det gør, at vi faktisk forstår hinanden bedre.”

Han peger på noget særligt, der sker i de første uger på skolen.

Man deler, hvem man er, og hvordan man har det, når man tilbringer meget tid sammen i husene. Det gør, at man opbygger en forståelse for hinanden, som måske er svær at få mange steder. Rummelighed kræver forståelse – og den bliver skabt her.”

Højskole med ansvar

Noget af det, Magnus ikke havde tænkt over, at han ville få med fra sit højskoleophold, da han sad og googlede, var lysten til at tage ansvar og initiativ.

Der er så mange elevinitiativer på den her skole. Jeg er med i elevrådet og har været med til at arrangere en masse events og fællesaktiviteter. Det er fedt at mærke, at vi får lov til at sætte ting i gang – og at lærerne bakker os op hele vejen.

Klar til et halvt år mere

Hvis Magnus ikke kommer ind på psykologistudiet til sommer, har han allerede en plan B klar.

Så tager jeg et halvt år mere på højskolen og uddanner mig som snowboardinstruktør. Og bagefter tager jeg en sæson i Østrig på Oures hotel”.

Ledige pladser fra august

Vil du også opleve et kæmpe fællesskab – mens du står på snowboard, skriver sange eller finder din egen vej?


Læs mere på oure.dk

ANNONCE