Sangeren Freja Kirk debuterer med ny podcastserie

Kærlighedens Kartel

Torsdag 10. november lanceres det første af en række afsnit i en ny podcastserie om kærlighed, seksualitet og identitet med sanger og sangskriver Freja Kirk

Lyt med lige her: KÆRLIGHEDENS KARTEL

 

I podcasten taler Freja Kirk med mennesker, som har været igennem en personlig rejse eller har en anden holdning end hende selv. Det første afsnit er således en samtale mellem Freja Kirk, som er gift med en kvinde, og præsten Henrik Højlund, som er modstander af kirkevielser af homoseksuelle.

”Kærlighedens Kartel er en podcast, der undersøger kærlighed, seksualitet og identitet. Jeg har samtaler med folk, som jeg ikke nødvendigvis er enige med, hvilket nogle gange kan være grænseoverskridende. Men vi holder en respektabel tone, for jeg synes, det er vigtigt at vise, at det er OK at være forskellige, og at man godt kan have en ordentlig dialog, selvom man ikke har samme overbevisning,” siger sanger og sangskriver Freja Kirk.

Et personligt projekt
Det har langtfra været let og ligetil af lave afsnittene til podcasten, hvilket er kommet bag på Freja. Freja er vant til at være i spotlyset, men på scenen med sang og mikrofon, ikke som interviewer om svære emner, hvor det har krævet såvel research som benarbejde at finde de rette kilder. Men hårdt arbejde lønner sig, og Freja selv har store ambitioner i forhold til hvad Kærlighedens Kartel kan komme til at betyde for andre mennesker. Noget af det Freja savnede i sin opvækst, da hun kunne mærke at hendes seksualitet var udenfor de gængse normer.

”Projektet tager helt klart udgangspunkt i at sætte fokus på nogle af de ting, jeg selv ville have hørt, da jeg var yngre. Jeg vil gerne skabe det rum, som jeg ikke selv havde for at hjælpe andre. Men også for at hjælpe mig selv. Jeg er stadig i proces, som vi lidt allesammen er igennem et helt liv”.

Det er store og meget samfundsrelevante emner, som bliver taget under behandling i afsnittene. Mange mennesker at vidt forskellig observans står frem og flere har meget på spil. Freja fortæller, at hun ikke selv gik med den store forkromede plan, men løbende er blevet klogere, som processen er skredet frem.

”Jeg lader mig drive af min egen nysgerrighed og det her er et meget personligt projekt for mig. Det tager jo 100% udgangspunkt i mig selv”.

Åbent for alle
Podcasten henvender sig især til unge voksne, som Freja håber kan spejle sig i nogle af fortællingerne. Freja kan nemlig huske, hvor vigtigt det var at have nogen at læne sig op ad, dengang Freja selv var helt ung og sprang ud som lesbisk

”Det er sindssygt vigtigt at vide, at du er okay, selvom du måske synes, du ikke er helt som alle andre. I det her land med næsten seks millioner indbyggere er der altid nogen, der har det ligesom dig. Du er aldrig alene. Det vil jeg gerne være med til at vise med denne podcast,” siger Freja Kirk.
Freja fortsætter:

”Helt personligt har jeg manglet oplysning og dialog, og det er jo det, jeg prøver at skabe her. Det her er mit indspark på emner som køn, identitet, seksualitet, og måske også mere generelt det at være menneske, følelser, tanker, oplevelser, frustrationer, personlighed. Med andre ord emner og problematikker som berører alle og trods fremskridt på mange områder, stadig ikke er løst. LGBT+ bølgen ruller, men homofobi og kvindeundertrykkelse er samtidigt på ildevarslende fremmarch i store dele af verden”.

Research og kildebeskyttelse
Udgangspunktet for Kærlighedens Kartel har ikke mindst været at give de mange skjulte eksistenser en stemme. Dem som ofte vælger at gå under radaren, for ikke at blive udskammet eller på anden måde udstillet offentligt fx homoseksuelle i professionel sport. De høje ambitioner har blandt andet betydet, at research arbejdet har været både arbejds- og tidskrævende, Freja fortæller:

”Vi har selvfølgelig haft sindssygt mange møder omkring hvem, som jeg gerne vil snakke med, som man jo gør med den slags kreative projekter. Jeg er vildt nysgerrig som person, og der er jo mange spændende mennesker derude, med en masse forskellige historier og holdninger, som kan være relevante. Men det er kommet helt bag på mig, hvor svært det har været, og hvor lang tid det har tage at komme i hus med det hele”.

Enige om at være uenige
Freja Kirk fremhæver at dialog er afgørende vigtigt, som at respektere hinanden også når man er enige om at være uenige. Og det har været tilfældet flere gange i Kærlighedens Kartel. I et af afsnittene interviewer Freja præsten Henrik Højlund, der fortolker Bibelen på en måde, der gør, at han nægter at vie eller anerkende ægteskaber, hvor begge parter har samme biologiske køn. Freja Kirk er for nyligt blevet gift i Toscana med skuespilleren Sus Wilkins, og trods den gode og venskabelige tone under interviewet, fastholdt Højlund sit synspunkt, da Freja gik til stålet.

”Det er meget mærkeligt at sidde foran en præst, der ikke vil anerkende min kærlighed som gyldig, og som ville have afslået at vie mig og min kone, hvis vi havde spurgt. Men samtidigt havde vi det virkelig hyggeligt, og fik en rigtig spændende snak. Han har selv stor kærlighed til vin fra Toscana- området, hvor jeg lige er blevet gift, så vores snak blev skyllet ned med god rødvin fra Central Italien”, fortæller Freja:

Meget sigende for tonen og indholdet i Kærlighedens Kartel. Podcast-serien om kærlighed, seksualitet og identitet. Men spørgsmålene presser sig på hos værten, der håber at skabe debat og gerne ser at formatet udvikler sig i indhold og kvantitet.

”Podcasten er produceret… Men jeg har sgu flere spørgsmål. Jeg går og leger med alle mulige ideer i mit hoved hele tiden, og har sindssygt mange frustrationer og spørgsmål til livet som også handler om andre ting. Så jeg håber da, at jeg får lov til at lave flere afsnit en dag, så vi kan have udvide dialog yderligere”.

Jägermeister på sidelinjen

”Vi vil gerne lave noget med kant, som passer til målgruppen. Vi fokuserer på, at vi som brand gør noget anderledes og unikt for netop at skabe en følelsesmæssig relation mellem målgruppen og brandet. Ved at lade kunstnere komme frem bliver det mere autentisk og troværdigt for unge. Vi hylder diversitet, og vi tør eksperimentere, ”siger Mette Mia Nielsen, Senior Brand Manager for Jägermeister hos Hans Just A/S”. Hun fortsætter: 

”Samarbejdet med Freja Kirk er meget meningsfuldt, da Freja er meget inspirerende, når talen falder på køn, seksualitet og identitet. Freja kan skubbe til grænserne på en respektfuld måde. Dertil kommer, at Freja Kirk udtrykker sig gennem musik, hvilket mange unge finder mening i”.  

Og det er ikke første gang, at Freja Kirk og Jägermeister arbejder sammen om kreative projekter og hovedpersonen selv er meget tilfreds med samarbejdet. 

”Det betyder mega meget for mig. Jeg er totalt stolt af og glad for, at de vil være med på det her projekt. De muliggør jo netop, at vi kan have en dialog. Jeg synes, det er en sindssygt vigtig hjælpende hånd, de lige giver her. Jeg kunne ikke gøre det alene. Jeg er virkelig spændt på at se, hvad der kommer ud af det. Det er jo noget helt andet, end hvad jeg plejer at kaste mig ud i”,fortæller Freja.

ANNONCE