Kommentar

KOMMENTAR: Husk også fremtidens musiktalenter

Kendte musikere opfordrer til at dyrke vækstlaget i en svær tid

Af Halfdan E., Kajsa Vala, Kira Skov, Lars Lilholt, Lise Cabble, Anders Trentemøller, Troels Abrahamsen, Annisette Koppel, Kristian Riis, Lars Greve, Mikael Simpson, Anne Dorte Michelsen, Kjartan Arngrim, Martin Brygmann, Andreas Hemmeth, Lasse Matthiessen og Anna Lidell

Det har været en helt fantastisk musiksommer. Masser af helt unikke øjeblikke på festivaler, spillesteder, intime koncerter og alle de andre steder, hvor vi har mødtes med jer – uden nogen form for restriktioner - det var så godt at se jer igen!

Det eneste vi skulle koncentrere os om, var at spille vores musik så godt, som vi overhovedet kunne – uden nogen tvivl om, om coronaen skulle tage oplevelserne fra os. Ingen opdelinger eller nedskaleringer af jer publikum med en epidemi som begrundelse - bare jer og os på de præmisser, som vi kender så godt.


Når vi har været igennem de sidste to somre med alle de demoraliserende krumspring, så sætter man som artist og musiker ekstra stor pris på, at vi igen er vendt tilbage til normalen. 

Malurt i bægeret

Der er ingen tvivl om, at corona’en har haft stor indflydelse på musikbranchen – ikke bare i Danmark, men på verdensplan. Og vi kan kun håbe på, at den slipper sit greb helt og vi fortsat kan mødes, præcis som vi selv ønsker det i fremtiden. For forudsætningen for en god koncert er, at vi – publikum på den ene siden og os artister og musikere på den anden - på alle mulige tænkelige måder kan forbindes med hinanden.


Men der er en malurt i bægeret, som vi gerne vil sætte fokus på. Den vedrører måske ikke i samme omfang os, men i stedet fremtiden for vores musikbranche. Det handler om alle spirende talenter, som har stået på spring for at spille deres musik for første gang de sidste to år. Dem som ingen har hørt live før.

Alle de artister har gjort sig al den umage, man skal for at slå igennem: Stået i øvelokalet, siddet i musikstudiet eller terpet på deres instrument. Men de har ikke haft de samme muligheder for at komme ud og præsentere sig selv for jer. Hvor restriktionerne reelt har frataget dem muligheden for at give koncerter i det omfang, som de ellers ville kunne i en verden uden corona.

Del begejstringen


To år er meget lang tid i vores verden, hvor omsætningshastigheden kun tager til år for år. Hvor nye navne kæmper om at få den lille flig af jeres opmærksomhed. Nogle af de nye artister har desværre allerede kastet håndklædet i ringen. Andre er tæt på at gøre det. Så vores opfordring til alle jer lyttere/musikelskere/koncertgængere er at være ekstra nysgerrige på nye danske håbefulde artister.

Vær nemmere at overtale, når det lokale spillested venligt trækker i jer. Og del jeres begejstring med alle jeres venner, når I næste gange forelsker jer i en ny artist. Vores fremtidige artister og musikere har brug for jer. Hjælp dem! Dyrk dem!

Lad denne musiksommer stå som vores tilbagevenden til det, vi kender. At restriktionerne forhåbentligt bliver pakket væk for evigt. Og at vi sammen giver musikken det liv, som den fortjener. Men lad også denne tid blive et vendepunkt for fremtidens danske musikbranche. Hvor vi giver plads og nysgerrighed til dem, der har fået revet to år ud og skal indhente det tabte. Så de også kan komme forlæns ind i fremtiden med os andre. 

ANNONCE